Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] i usterki - serwis nie daje rady

Gość Grzegorzgda
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Grzegorzgda

Witam,

w mojej P12 mam taki oto problem, przy włączaniu kierunku w prawo zawiesza się na chwile ekran komputera, dodam, że nie jest to za każdym razem, ale dość często, i poszerzenie usterki - jak lało, podczas jazdy z włączonym prawym kierunkiem dławił się silnik, w serwisie nie potrafią nic znaleźdź, auto jest od miesiąca po gwarancji.

Czy ktoś z Was miał podobny problem, i wie co należy zmienić/wymienić ??

z góry wielkie dzięki.

Gość Grzegorzgda

Dzięki,

mam jeszcze jedną zagwozdke , :) podczas jazdy za konsolą słychać takie dziwne chrobotanie, jakby przypalał się olej na patelni - występuje to po dłuższej jeździe.

Sprawdź syrenke od alarmu miałem cos podobnego podczas jazdy jak by wodę na rozgrzaną patelnię się lało

Można kluczykiem wyłączyć syrenkę i spróbowac.

Być może to jest to

tak dokładnie, to heczbek (sorki za pisownie ;) ) jaki może być tego koszt ??

wkłady podstawy żarówek - ok. 400 zł

jeszcze dodatkowo kostki trzeba by wymienić ale ich ceny już nie znam

Pozdrawiam

U mnie chyba zaczyna sie dziac to samo z tym wyświetlaczem. Od czasu do czasu jak włączam migacz ale lewy to właśnie wyświetlacz się zawiesza :(

Tylko, że ja mam sedana.

A gdzie wogole w P12 jest syrena od alarmu??

Gość Grzegorzgda

Całość wychodzi jakieś 420 zł + 50 zł montaż, ale sprawdziliśmy w serwisie, gniazdo w idealnym stanie, a usterka jak na złość przestała występować, ale chłopak poczyścił, i przełożyliśmy żarówki z lewa na prawo i zobaczymy jak sie kierunek zawieszeń zmieni to wyjdzie że żarówka całe zamieszanie zrobiła ... ech ...

co do syrenki jest z przodu pod maską.

pozdro G.

syrenka alarmowa u mie jest po stronie kierowcy (czyli z lewej strony patrzac od środka )

mała czarna z małym zameczniem zakrytym kapslem plastikowym

Tylko w zależności pewnie od alarmu są różne rodzaje.

• 4 lata później...

Podpinam się pod temat lokalizacji syrenki od alarmu. Gdzie jej szukać.

Wiem na pewno że jest gdzieś z tyłu, bo tam ją słychać jak wystartuje alarm. Ale jest ona bardzo, bardzo, bardzo cichutka. Mam syrenkę z poprzedniego alarmu z innego auta i chciałbym ją podmienić, ale nie mogę znaleźć tej fabrycznej. Alarm mam fabryczny. Nissan Primera WP12 z roku 2003. Pomoże ktoś.

Gość Jarek1000

Witam.

Też mam alarm fabryczny Primera P12 Sedan 2003 r.

Syrena jest po podniesieniu maski silnika umiejscowiona po lewej stronie (stojąc przodem do samochodu).

Mała czarna "bombka" z plastikowym kapturkiem.

Edytowane przez Jarek1000

No a u mnie w kombi właśnie jest gdzieś kurczę w okolicach bagażnika ukryta :-( Ale nie mam pojęcia gdzie. Słychać ewidentnie że w tylnej części auta coś piska, ale to jest taki pisk, jakbyś nadepnął na ogon malutkiemu kociakowi, a ja to bym wolał żeby to było porządne piskanie :-)

Całość wychodzi jakieś 420 zł + 50 zł montaż, ale sprawdziliśmy w serwisie, gniazdo w idealnym stanie, a usterka jak na złość przestała występować, ale chłopak poczyścił, i przełożyliśmy żarówki z lewa na prawo i zobaczymy jak sie kierunek zawieszeń zmieni to wyjdzie że żarówka całe zamieszanie zrobiła ... ech ...

co do syrenki jest z przodu pod maską.

pozdro G.

w moim przeczyscilem kostki spryskalem wd40 i dziala od ponad dwoch lat bez problemu.Mam jeszcze inne dziwne zachowanie (niepoprawna)gdy skrecam w lewo i zatrabie klaksonem to zmienia mi na nastepny utwor w cd(jesli slucham cd!!!)Cz ktos z kolegow ma na to pomysl :wacko: