Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11/WP11] Problem z wyskością świateł

Gość Przemlew

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tak ja w temacie mam problem z ustawieniem wysokości świateł. Byłem dzisiaj na stacji diagnostycznej, bo cos światła mi za nisko świeciły a tu się okazuje ze regulacja jest skręcona na maksa i tu moje pytanie czy jest może jakaś inna jeszcze regulacja lub czy jest jakiś inny sposób by ją ustawić poprawnie. Z góry dziękuje za odpowiedzi i podpowiedzi.

jedyna regulacja świateł która mi działa to na śilniczkach a ty chyba mówisz o tej na kloszach czy mam racje.

Tak, mówiłem o tej w kloszach.

Jesli tak to musze rozebrac klosz ??

Niekoniecznie, najpierw wyjmij żarówkę i sprawdź czy to o to chodzi, jeżeli o to, to może uda się to zrobić przez otwór od żarówki (u siostry w Punto udało się to zrobić bez odklejania szkła, tylko żeby było wygodniej wyjąłem cały reflektor).

Warto w podpisie podać model Nissanka jakim jeździsz.

Warto w podpisie podać model Nissanka jakim jeździsz.

jezdze primera p11. wczoraj wieczorem podjechałem pod ściane i chciałe zobaczeć czy tymi na kloszach pokretłami cos da a tu niespodzianka ja tu ruszam w prawo i w lewo a tu nic czyli moze masz racje ze cos tam w kloszach padło

No no bardzo interesujące. bo zastanawiałem się nad możliwością założenia silniczków do reflektora gdzie regulacja jest manualna. Myślałem że tą śrubę regulacyjną można poprostu wykręcić i w to miejsce włożyć końcówkę od silniczka i przykręcić do reflektora (bo miejsce i otwory na silniczek były). Niestety ta cho...na śróba się nie da wykręcić i tak sobie pomyśałem czy czasem nie trzeba odkleić klosza i wyjąć od środka tą śrubę. Może ktoś z was miał podony dylemat.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...