Gość Grzegorzgda Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Czy Wam również sprawiają kłopoty przednie koła przy ich demontażu ?? ja nie mogę ściągnąć z przodu ani alu, ani zwykłych felg po sezonie zima/lato. zawsze kończy się na młotku w serwisie chodzi o p12 pozdrawiam G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Ciasno schodzą to znaczy że dobrze spasowane otwory w feldze do piasty, przynajmniej nie biją. Kup sobie miedź w sprayu, popsikasz przed założeniem koła i powinno następnym razem lekko zejść a jak już nie chce lekko to z kopa w oponę i zawsze schodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 To, że ciężko schodzą po sezonie, wcale nie świadczy o tym, że tak jest dobrze. Po prostu felgi stalowe rdzewieją na styku z tarczą i trzyma jak diabli. To samo miałem w Fordzie. Pamiętam jak dziś, ponad 1,5 godziny męczyłem jedno koło aż zeszło z piasty. Zimą na stalowych dobrze jest zakładać kołpaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 To, że ciężko schodzą po sezonie, wcale nie świadczy o tym, że tak jest dobrze. Po prostu felgi stalowe rdzewieją na styku z tarczą i trzyma jak diabli. To samo miałem w Fordzie. Pamiętam jak dziś, ponad 1,5 godziny męczyłem jedno koło aż zeszło z piasty. Zimą na stalowych dobrze jest zakładać kołpaki. Właśnie dlatego napisałem o miedźi w sprayu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorzgda Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 ale dlaczego aluminiowe nie schodza? mam jeszcze opla i tam raz jedyny miałem kłopot, a tak bez problemu żadnego, bo co zrobić na trasie, kiedy gume złapiesz ??? przecież aluminiowe nie przyrdzewieją ... pozdro G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.