Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kosmetykla samochodowa

Gość Grzegorzgda

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Grzegorzgda

Jakiej firmy kosmetyków samochodowych używacie ( szampon z woskiem etc.) ?? które są najlepsze, nie niszczące karoserii itp. może znacie jakiś zaufany sklep internetowy ??

chodzi mi przede wszystkim o lakier metalik.

pozdro G.

ja używam tylko i wyłacznie szampon z woskiem triplewax car shampoo(gdy Nyska jest przybrudzona to najpierw standardowe spłukanie pod ciśnieniem karcherem potem normalne wiaderko i gąba 10 l z roztworem szamponu, następnie ponowne spłukanie karcherem a na koniec to ściągaczka i oczywiście ircha) ; odkurzanie we wnętrzu ; kokpit spray(uwaga nie za często!) a co dwa - trzy mycia woskowanie polerką samochodową. Właśnie zdradziłem Wam mam mój przepis na dobry wygląd autka. Pozdrawiam!

Ja osobiście polecam turtle wax - uważam że to dość dobra jakość za odpowiednią cenę.

pozdro!

mycie only reczne z wezem =]

Ja robię dokładnie tak samo.Dodam tylko, że stosuję Turtle Wax do lakierów metalik.

Pozdrawiam

sorry ale armor all = Shit

chlopaki, najgorsze co moze byc dla tapicerki to te swiecace plyny typu armor all. nie wyobrazacie sobie jak trudno to pozniej zmyc z deski.

juz nawet plyn do szyb bez amonii jest lepszy jak te swiecace.

mydełko z ciepła woda jest najlepsze.

jesli chodzi o zewnatrz to jeszcze nie dopasowalem sobie w kraju dobrego plynu ale jak sie dba to kazdy jeden z wyzszej polki jest OK.

co 3-4 miesiace woskowanie McGuiersem.

pzd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...