Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

opony same piszczą

Gość fajka

Rekomendowane odpowiedzi

od jakiegoś czasu obojętnie jak ruszam mojemu ruszeniu towarzyszy pisk opon także na zakrętach chociaż wcale tego osiągać nie chcew czy to może być wina złej zbieżności

opony mam całkiem niestarte hmm spotkał się z tym już kto

1. sprawdź ciśnienie

2. sprawdź zbierzność

3. jeśli punkt 2 OK to znaczy ze zawieszenie masz do wymiany - miałem tak w golfie - zbierzność ok zawieszenie do wymiany to nawet na łagodnych lukach piszczało ;)

Moim zdaniem częściowo może za to odpowiadać wysoka temperatura. Jeśli jednak przy niższej (normalnej o tej porze roku) temperaturze (20-25 st C) masz takie same objawy, to patrz posty kolegów wyżej...

Może to też być wina Twojego sprzęgła, o którym piszesz w innym poście...

ok a jakie masz oponki ?? ja ma z przoduprofil 65 i powiem szczerze ze mam cos ne tak z opona i opada mi czasmi powietrze. z wygladu nie widac ze jest za mało powietrza w kole.. w prowadzneiu sie tego nie odczuwa, na zakretach PISZCZY jak mym na recznym wchodzil, a po sprawdzneiu cisnienia JEST TAM NIECAŁA ATMOSFER A:p

tak wiec sprawdz PKT 1 i 2 jak koleddzy napisali.

ale z zawiecha to mysle ze przesada.. opstawiam cisnienie w oponach ;)

mam cos ne tak z opona i opada mi czasmi powietrze

obejrzyj oponę po profilu do okoła - może masz coś wbite ?? ja miałem gwoździa i po jakimś czasie schodziło mi trochę

niewiem jakie mam opony jakieś zwykłe

AHA A JAKIE MACIE CIśNIENIE W OPONACH BO JA MAM 2.1 ALE WYCZYTAłEM Z BOKU NA DRZWIACH żE POWINNO BYć 1.8 TO NIE ZA MAłO

mam cos ne tak z opona i opada mi czasmi powietrze

obejrzyj oponę po profilu do okoła - może masz coś wbite ?? ja miałem gwoździa i po jakimś czasie schodziło mi trochę

nie juz sprawdzilem jak padalo i cale kolo bylo mokre to slychac jak syczy z "pod felgi" tak wiec prawdopodobnie albo fela trafiona (wgieta) albo klej puscił

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...