Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] wentylator często się włącza

Gość marmor

Rekomendowane odpowiedzi

Czy to norma :

Gdy jadę przez miasto (nie musi być upał - 20 st) bardzo często załącza się wentylator. Przy minionych upałach w zasadzie wentylator pracował cały czas. Jednocześnie zwracałem uwagę na inne samochody (np. na światłach) i tam cisza. Temperatura jest ok - na połowie wskaźnika. Termostat miałem wymieniony 4 miesiące temu, nie bulgota mi w zbiorniczku, płyn jest ok. Jak jest u was w P10 (gaźnik) ?

Nadmieniam, że nie chodzi mi o kilkugodzinną jazdę po mieście a o jazdę krótkimi odcinkami.

powiem Ci ze u ojca w P10 podobnie jest,czesto sie wlacza wentylator, wiec chyba to typowy objaw dla gaznikowca.Bynajmniej plyn itp. wszystko w porzadku.

No właśne poruszyłem ten problem w innym topiku, mi też przy jeździe po mieście wyje wentylator na chłodnicy, a tobie marmor nie skaczą obroty????????????

Jak wskaźnik stoi na połowie - to jest to całkiem normalne i prawidłowe W GA16DS jak jedziesz jedynką, dwójką powoli - to potrafi wentylator w ogóle się nie wyłączyć

Skaczą, skaczą. Po włączeniu wentylatora mam ok. 1200 - 1300 obr. Innaczej by mi to tak nie przeszkadzało.

Z tego co widzę jest to chyba norma w p10...

Skaczą, skaczą. Po włączeniu wentylatora mam ok. 1200 - 1300 obr. Innaczej by mi to tak nie przeszkadzało.

Z tego co widzę jest to chyba norma w p10...

no to kurcze nie wiem, u mnie jest 1000 obr/min czasem troszke więcej przy załączeniu :zly: a w jakim stanie masz chłodnicę? masz jeszcze całą? bo u mnie zostały tylko pionowe rurki :x

Chłodnica jeszcze w miarę, choć zaczyna się troszkę kruszyć. Ale na razie ubytki są naprawdę niewielkie. Co nie znaczy, że nie straciła swoich właściwości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...