Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zawieszenie micry K11 vs. Wrock

Gość cig13

Rekomendowane odpowiedzi

Stało się... po 7 latach jeżdżenia po Świdnicy i okolicach po naszych polskich (jeszcze nie tragicznych) drogach...

Mój ojciec za małą opłatą odstąpił miejskiego gryzonia mnie...

Zrobiłem jakieś 5tys km... do reszty 52tys km.

Po pół roku ciężkich OSów po wrocławskich drogach zawieszenie zaczęło błagać o litość!

Do rzeczy: Stuki puki, metaliczne nieprzyjemne dobiegają mnie dźwięki

Co należy wymienić, za ile ...i najważniejsze - czy mogę zrobić to samemu czy muszę miec jakieś extra narzedzia dla Nissana.

Podpowiedzcie jeśli to już robiliście.

Ile to was kosztowało, co wymieniliście i czy wymagało to użycia magicznej róźczki made by Nissan.

Oczywiście to stadium ograniczy się do wymiany elementów eksplatacyjnych typu plastyki i gumy w zawiasie na przedzie i na zadzie, chyba że faktycznie radzicie coś więcej wymianić.

Dziękować...

Osobiście wymieniałem :Końcówka drążka kierowniczego około 70 zł - kupowałem najlepsze

Łącznik drążka reakcyjnego około 20-30 zł

tuleja metalowo gumowa wachacza okrągła około 30 złotych

Problem będziesz miał gdy będą luzy na sworzniu wachacza- praktycznie niemożliwe do dostania! osobiście kupowałem wachacz używany. Uważaj w sklepie gdyż na 100% zamówią wachacz lub sworzeń od modelu sprzed liftingu, który jest dłuższy i cieńszy - będzie latał na zwrotnicy!

Dodatkowo do wymiany możesz mieć: Gumy na drążku stabilizatora, czesto leci tylna poduszka pod skrzynię biegów - która potrafi stukać i skrzypieć.

Polecam podjechać na stację diagnostyczną gdzie na 100% stwierdzą gdzie są luzy.

Z nieba mi spadłeś :D

Teraz bogaty w wiedzę i uboższy o cenę stuff'u do wymiany bedę miał cichą zawieszkę w moim microGryzoniu :mrgreen:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...