Gość nindza Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 Czy mozna nabyc takie półosie do p10 zeby niepekały czy takie są na rynku ?? jezęli tak to gdzie moge je znalezc najlepiej jak by były gdzies w wawie lub okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BoLo Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 mi w sobote pekla polos w polowie:( kupilem dzis ( nie bylo latwo ale mam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nindza Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 ja szukam jakies sklepu który by produkował takie przeguby które nie pekaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 :shock: a co to za przeguby co pękają ?? i od czego one pekają ?? :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nindza Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Mi od czasu zakupu pekł prawy przegub , ale podobno lewe pekaja bez powodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marmor Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Pękają, owszem - ale półosie (szczególnie lewe), a nie przeguby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Moja lewa półoś pekła jakiś czas temu, ale ku zdziwieniu firmy regenerującej - kazałem na nową półoś nadziać stare przeguby i kręcą sie dalej. Przegub jeśli nie stuka i pstryka (najbardziej to słychać jak skręcisz kołem) - jak mieszki gumowe całe - nie powinien pękać. W tych autach strzela lewa półoś bo jest zrobiona na dziadoskim wieloklinie tłumiącym drgania - tam jest największa korozja. O dziwo prawa półos też ma tłumik drgań - ale jakoś sie trzyma, choć pewnie też strzeli - przeguby nim ich szlag trafi - najpierw ewidentnie słychać ich zużycie no hyba, że zrobisz ponad 200 KM z motoru i ukręcisz paląc gumy - wtedy to i cokolwiek nie wytrzyma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marmor Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Kupiłem półoś (lewą) w tej firmie : http://www.motomax.pl/www/index.html Mogę ją z czystym sumieniem polecić. Półoś kosztuje 190 zł, przeguby też mają (chyba po 150) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nindza Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 sory za pomyłke no tak półosie nienam sie dobrze i tak to jest [ Dodano: Sro 05 Lip, 2006 13:01 ] a mam pytanie , wiecie czy mozna kupic gdzies półosie któe nie pekaja ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 firma JC w Krakowie robi je metodą półrzemysłową, tzn z surowca wytaczają półoś robia freza i nadziewają na to przeguy - koszt ok 200 PLN - ta półoś jest u mnie 2 x grubsza niz oryginał i raczej sie nie ukręci. Z tego samego surowca robią półosie do bus-ów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Witam. Półosie pękają w starszych autach w miejscach w których jest założony pierścień gumowy (spełnia zadanie tłumika drgań). Półoś pod tym pierścieniem po prostu koroduje z latami. Przyczyna - to miejsce szybko nie wysycha po zamoczeniu. Pozdrawiam zainteresowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nindza Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 e to super jak 2xrazy grubsza to raczej juz niema prawa pekac to nie drogo 200 zeta dzieki za info [ Dodano: Sro 05 Lip, 2006 19:46 ] a czy moze ma ta firma stronke interentowa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BoLo Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Pękają, owszem - ale półosie (szczególnie lewe), a nie przeguby... mi wlasnie pekla prawa na tlumiku drgan...wygladala jak ukrecona ale mnie nie bawi kapciowanie i nie robie tego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marmor Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Na pewno prawa ? Tłumik drgań jest chyba tylko na lewej (czyli krótszej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nindza Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 mi tez jak narazie tylko prawa pekła dlatgeo ze za mocno skręciłem i dałem gazu niestety . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BoLo Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 Na pewno prawa ? Tłumik drgań jest chyba tylko na lewej (czyli krótszej). na pewno prawa.. w mojej jest tez na prawej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel9gajewski Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 wietam. mam pytanie czy polos z w10 2.0 16v pasuje do wp11 z tym samym silnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi