Gość wude40 Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 zerwałem listwy boczne gdyz po wymianie drzwi miałem 2 rozne modele listw. postanowilem ze lepiej bedzie jak ich wogole nie bedzie. Same listwy zeszly mi doslownie w 2 minuty ale pozostawiły po sobie paski kleju. i tu pojawil sie problem gdyz czxyszcze i czyszcze (benzyna ekstrakcyjna) a to dziadostwo schodzi jak krew z nosa. Moze znacie jakies preparatry ktory by sobie poradzil z klejem nie naruszajac oczywiscie lakieru??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Biedronka Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 Szybka odpowiedź nitro... dobrze namoczyc szmatka (nitro) potem zrolowac palcem lub sucha szmatka... samo bedzie odchodzic... uwaga na lakiery niemetaliczne( akrylowe)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 Szybka odpowiedź nitro... dobrze namoczyc szmatka (nitro) potem zrolowac palcem lub sucha szmatka... samo bedzie odchodzic... uwaga na lakiery niemetaliczne( akrylowe)... JA PIER ~~~~~!!~#@@~WSZYTKO TYLKO NIE NITRO !!!!! skocz do sklepu elektyronicvznego i popros o "cytrynkę" czyli srodek do sciaganie nalepek "LABEL OFF" sciaga 99% klejów i nie wejdzie w reakcje z lakierem. jedynie ale no naprawde nieliocznie z plasikami.. mnie sie tylko jeden plastik trafil ltory zareagowal z tym srodkiem (przezroczysty od opakowania do dyskietek1,44") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 A propos a czym najlepiej zerwac same listwy bo jak probuje ruszyc swoje to boje sie ze wyrwe je razem z polowa drzwi ;-) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 a to dziwne moje odpadaja bez uzycia rąk musialem je juz raz podklejac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 A propos a czym najlepiej zerwac same listwy bo jak probuje ruszyc swoje to boje sie ze wyrwe je razem z polowa drzwi ;-) pzdr jak sie trzymaja to bym ich nie ruszal ale jak juz sie chcesz ich pozbyc to w k1 byly przyklejane na tasme piankową 2 stronna wiec jak masz pozliwosc podejscia nozem to mozesz je odkroic a pozniej bedziesz jedynie si emeczyl z sciagnieciem restzek pianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Szorownie benzyna ekstrakcyjna powinno pomoc i lakierowi nic nie zaszkodzi. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba! Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Ja listwy zrywałem jak to sie mowi na zywca:D,a klej najlepiej schodzi benzyną(ekstrakcyjna),szmatka,suszarka do włosów i jazda,klej sie fajnie wałkuje i schodzi bez problemu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fox_tychy Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Jeżeli chodzi o pozbywanie się obojętnie jakiego kleju z każdego materiału nieniszcząc podłoża to rewelacyjnym srodkiem jest LabelKiller jest to środek używany i stosowany do komputerów i w komputerowym można go dostać sam usuwałem z micrusi różnego rodzaju kleje i schodzi rewelacyjnie niezostawiając żadnego śladu. POLECAM i jest niedrogi bo kolo 15zł za 250ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wude40 Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 dzieki za porady. mam jednak jeszcze jedna prosbe. czy listwy z micry po roku 98 znaczaco roznia sie od tych z przed roku 98? Na allegro znalazlem ogloszenie :http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=111656371 Ja mam micre z 93 roku i zastanawiam sie czemu mialyby nie pasowac do mojego samochodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba! Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 jesli byłbys zainteresowany to mam do sprzedania listwy w stanie bardzo dobrym,nie porysowane do modelu 5d sprzed liftingu,jak cos to PW!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawina Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Jeżeli chodzi o pozbywanie się obojętnie jakiego kleju z każdego materiału nieniszcząc podłoża to rewelacyjnym srodkiem jest LabelKiller jest to środek używany i stosowany do komputerów i w komputerowym można go dostać sam usuwałem z micrusi różnego rodzaju kleje i schodzi rewelacyjnie niezostawiając żadnego śladu.POLECAM i jest niedrogi bo kolo 15zł za 250ml a z maski to Ty nic tym LabelKillerem nie sciagales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fox_tychy Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 a z maski to Ty nic tym LabelKillerem nie sciagales? :-))) nie no to akurat efekty po pierwsze rewelacyjnego lakiernika a po drugie ostatnia zima nio i jest jak jest ale dzieki temu mammy orginalna i niepowtarzalna maseczke :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi