Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

czym pozbyc sie kleju po listwach bocznych?????

Gość wude40
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

zerwałem listwy boczne gdyz po wymianie drzwi miałem 2 rozne modele listw. postanowilem ze lepiej bedzie jak ich wogole nie bedzie. Same listwy zeszly mi doslownie w 2 minuty ale pozostawiły po sobie paski kleju. i tu pojawil sie problem gdyz czxyszcze i czyszcze (benzyna ekstrakcyjna) a to dziadostwo schodzi jak krew z nosa.

Moze znacie jakies preparatry ktory by sobie poradzil z klejem nie naruszajac oczywiscie lakieru???

Gość Biedronka

Szybka odpowiedź :P nitro... dobrze namoczyc szmatka (nitro) potem zrolowac palcem lub sucha szmatka... samo bedzie odchodzic... uwaga na lakiery niemetaliczne( akrylowe)...

Szybka odpowiedź :P nitro... dobrze namoczyc szmatka (nitro) potem zrolowac palcem lub sucha szmatka... samo bedzie odchodzic... uwaga na lakiery niemetaliczne( akrylowe)...

JA PIER ~~~~~!!~#@@~WSZYTKO TYLKO NIE NITRO !!!!!

skocz do sklepu elektyronicvznego i popros o "cytrynkę" czyli srodek do sciaganie nalepek "LABEL OFF" sciaga 99% klejów i nie wejdzie w reakcje z lakierem. jedynie ale no naprawde nieliocznie z plasikami.. mnie sie tylko jeden plastik trafil ltory zareagowal z tym srodkiem (przezroczysty od opakowania do dyskietek1,44")

A propos a czym najlepiej zerwac same listwy bo jak probuje ruszyc swoje to boje sie ze wyrwe je razem z polowa drzwi ;-)

pzdr

jak sie trzymaja to bym ich nie ruszal ale jak juz sie chcesz ich pozbyc to w k1 byly przyklejane na tasme piankową 2 stronna wiec jak masz pozliwosc podejscia nozem to mozesz je odkroic a pozniej bedziesz jedynie si emeczyl z sciagnieciem restzek pianki :D

Ja listwy zrywałem jak to sie mowi na zywca:D,a klej najlepiej schodzi benzyną(ekstrakcyjna),szmatka,suszarka do włosów i jazda,klej sie fajnie wałkuje i schodzi bez problemu!!

Gość fox_tychy

Jeżeli chodzi o pozbywanie się obojętnie jakiego kleju z każdego materiału nieniszcząc podłoża to rewelacyjnym srodkiem jest LabelKiller jest to środek używany i stosowany do komputerów i w komputerowym można go dostać sam usuwałem z micrusi różnego rodzaju kleje i schodzi rewelacyjnie niezostawiając żadnego śladu.

POLECAM i jest niedrogi bo kolo 15zł za 250ml

dzieki za porady. mam jednak jeszcze jedna prosbe. czy listwy z micry po roku 98 znaczaco roznia sie od tych z przed roku 98?

Na allegro znalazlem ogloszenie :http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=111656371

Ja mam micre z 93 roku i zastanawiam sie czemu mialyby nie pasowac do mojego samochodu?

Jeżeli chodzi o pozbywanie się obojętnie jakiego kleju z każdego materiału nieniszcząc podłoża to rewelacyjnym srodkiem jest LabelKiller jest to środek używany i stosowany do komputerów i w komputerowym można go dostać sam usuwałem z micrusi różnego rodzaju kleje i schodzi rewelacyjnie niezostawiając żadnego śladu.

POLECAM i jest niedrogi bo kolo 15zł za 250ml

a z maski to Ty nic tym LabelKillerem nie sciagales? :P

Gość fox_tychy
a z maski to Ty nic tym LabelKillerem nie sciagales? :P

:-))) nie no to akurat efekty po pierwsze rewelacyjnego lakiernika a po drugie ostatnia zima nio i jest jak jest ale dzieki temu mammy orginalna i niepowtarzalna maseczke :-)))