Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Włacznik wstecznego światła

Gość kmich76

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kmich76

Mam z tym problem, żeby się zaświeciło, muszę trochę poheblować przód tył tak z 1-2cm i tak nie zawsze działa. Więc myślę że kończy się wyłacznik...Pytanie takie czy ktoś może wymieniał i wie jaki jest dostęp do tego :?: :lol: No i oczywiście gdzie kupić i za ile :D W Interkarsie jest za 66 zeta :roll:

ja mam zepsuty od ok 3-4 lat i tez se musze zrobic. Wiem że ja mam kajś koło skrzyni, ale czy to prawda to nie mam zielonego pojęcia

• 5 tygodni później...

Też mi się kończy, ale jak przytrzymam lewarek w pozycji WSTECZNEGO to światełko działa. Nic wiem niestety gdzie znajduje się ten włącznik, a chciałbym...

• 3 tygodnie później...

Masz rację kończy Ci się włącznik światła wstecznego. Znajduje się on przy wybieraku w skrzyni biegów. Dostęp do niego nie jest uciążlliwy. Wystarczy wjechać na kanał i popatrześ na spód skrzyni biegów tam gdzie wchodzi lewarek zmiany biegów. Dochodzą tam dwa kabelki i przykręcony jest jedną śrubką ma oring a czasami może być wklejony na silikon. Nie było by problemu gdyby nie olej w skrzyni. Jak będziesz wyciągał włącznik to uważaj bo cały olej ze skrzyni biegów Ci wypłynie, a wlewanie jest utrudnione. Wlewa się z powrotem (przynajmniej u mnie w K11 z 1.0 silnikiem) przez ślimak od prędkościomierza, najlepiej zaopatrzyć się w węrzyk i dużą strzykawkę to ułatwi wlewanie oleju. Miłej pracy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...