Gość kmich76 Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 a co takiego "niczego sobie" zauważyłeś w środku? http://www.nissanusa.com/versa/gallery.html#photos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 francuskie auta tylko ładnie wyglądają i są w miare wygodne i nic pozatym!!! ta nowa almera jest do d*py Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ajac Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Bryła jest taka sobie, ale raczej może być. Tragicznie wygląda jedynie przód. Facjata jest wg mnie maksymalnie nijaka. W środku, choć bardzo przypomina notka, który mi się wewnątrz kompletnie niepodoba, jeszcze nie jest taki całkiem zły. Nieco lepiej niż notek. Bardzo mi się natomiast podoba ciepła kolorystyka wnętrza. Generalnie, moim zdaniem, to tylko kolor wnętrza przeniósłbym do mojej almerki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elcoruso Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 A fuuuujjjjjjjj.... "brzydal" Kmink: to "cos" to był Kubistar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejwra Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 kupa - im nowsze tym brzydsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efrem Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 A mi się z zewnątrz podoba. Dużo bardziej niż N16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sadzio Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 To już nie będzie ani Nissan ani Almera.W środku całkiem znośny,na pocieszenie zegary zostały na swoim miejscu a nie jak w primerze pośrodku konsoli. :513: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawcioman Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 Szalu nie ma :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 Widziałem brzydsze - jeżeli verso to ma być almera to mi się podoba. Światowe trendy się zmieniają i nic nie poradzimy - weźcie nowego civica - kosmo na kołach a jednak da się lubić. Jako konserwatysta uważam że najładniejsze auta produkowano się w latach 80-90. Były i ładne i niezawodne. Teraz ma wystarczyć na 3 lata ... nie zdążę się przyzwyczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mochikanin Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 Bardzo mi się podoba! Takie teraz mamy trendy i ciesze się że Nissan za nimi podąża. Obecny wygląd N16 jest już bardzo przestarzały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pron! Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 Jak to ma być następca Almery, to uważam, że Nissan jest 6 lat za Hondą Honda też miała taką stylistyczną wpadkę w postaci "autobusu" czyli 7 generacji Civica tylko to było w 2000 roku. To coś wygląda na połączenie różnych elementów z wszystkich francuskich samochodów aktualnie produkowanych. Ja, niestety dla nowej Almery, przy zakupie samochodu kieruję się po kolei : 1. Wyglądem 2. Niezawodnością 3. Cała reszta Ta pokraka ze zdjęcia w pierwszym poście na pewno nie spełnia moich kryteriów dotyczących punktu 1, a co do punktu 2 jestem prawie pewien że tez nie spełni. :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 A jednak potwierdziło się, że nowa Almera będzie tak wyglądać... Szkoda :-( To już nie Nissan tylko Renault Almera. http://www.samar.pl/index.html?__lang=pl&a...0945&pag1=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Świat schodzi na psy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 lipa... ale sport concept calkiem mi sie podoba... mimo ze wyglada jak 307 z tyłu ale z przodu jakos mi murano przychodzi na mysl ale cywilna wersja to dla mnie Megane i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Nie wiem co w tym Renault jest, że Japońce (kiedyś Mitsubishi - nie wiem czy do teraz, teraz Nissan) się z nim kumają, czyżby chodziło o europejskie trendy mody (w których renault dość dobrze sobie radzi) czy silniki Diesla :?: :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mike242 Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Do mnie koncepcja Renault na design samochodow kompletnie nie przemawia. Szkoda ze Nissan na sile stara sie/musi kroczyc tymi samymi sciezkami - bo te KLOCKI Renaulta mialy pare strasznych wpadek (vel satis czy modus). Przytoczony juz na tym topicu przyklad Civica ktory poszedl po rozum do glowy i powrocil do starej koncepcji kompaktu dla mlodej energicznej osoby ceniacej osiagi powinien byc dla tworcow nowej Almery waznym faktem (nowy civic jest super). Zaprezentowany 'sport concept' jest fajny i tak powinna wygladac almerka a nie jak kolejny Renault nie do odroznienia od pozostalych. W koncu Almera jest spadkobierca modelu Sunny i nie powinna aspirowac do bycia Vanem. Ja wyznaje tylko japonczyki i jak Nissan tak sie kuma z francuzami to sie przesiadam w przyszlosci w civica albo mazde 3 z nadwoziem liftback (hatchback jest z tylu okropny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AdaSch Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 niestety wygląda jak francuz - mamy w firmie megane 2 - zepsuło się już wszystko nie licząc silnika - tragedia tak więc jest do sprzedzania za 34k megane 2 prestige w max wypasie przebieg 50kkm ciekawe jak note się będą spisywały. almą robię teraz dziennie 120 km (przeprowadzka - i nie starczy kasy na subaru... :-((( ) i jak na razie po ostatnim przeglądzie na 45k nic się zupełnie nie dzieje, oby tak dalej pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Art-B Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Nie wiem co w tym Renault jest, że Japońce (kiedyś Mitsubishi - nie wiem czy do teraz, teraz Nissan) się z nim kumają, czyżby chodziło o europejskie trendy mody (w których renault dość dobrze sobie radzi) czy silniki Diesla :?: :? chodzi raczej o to, że marka Nissan podupadła nieco pod koniec poprzedniego stulecia i Renault PRZEJĄŁ Nissana: http://www.nissanklub.pl/nissan_renault.php?pid=17 co do trendów mody, to się nie chcę wypowiadać, Renault może się podobać lub nie, mnie tak średnio, nie wszystko, ale Megane jest dość interesujące. a co do silników Diesla, hmmm... miałem okazję niedawno jechać Megane dCi 1.5 (82KM) i szczerze przyznam, że jestem pozytywnie zaskoczony jeśli chodzi o motor: cichy, elastyczny, dynamiczny - pomimo tak małej pojemności i mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeso Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 miałem okazję niedawno jechać Megane dCi 1.5 (82KM) i szczerze przyznam, że jestem pozytywnie zaskoczony jeśli chodzi o motor: cichy, elastyczny, dynamiczny - pomimo tak małej pojemności i mocy. Podzielam tę opinię. W mojej firmie handlowcy jeżdżą renówkami 1.5 dci. Jazda nimi to całkiem niezła frajda. Jazda laguną 2.0 dci (mają je dyrektorzy) jest jeszcze ciekawsza :twisted: Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość don_coyote Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 ja mam zdjęcia nowego Nissana w troszkę innym ujęciu. Niestety to nie jest następca Almery, auto ma mierzyć w segment coś a-la golf +. http://i102.photobucket.com/albums/m117/do.../NissanP32L.jpg P.S. gdyby ktoś był zainteresowany jak będzie wyglądało nowe Mondeo to mogę wrzucić link. Nie chciałem tutaj tego wrzucać aby off topa nie robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 niestety wygląda jak francuz - mamy w firmie megane 2 - zepsuło się już wszystko nie licząc silnika - tragedia tak więc jest do sprzedzania za 34k megane 2 prestige w max wypasie przebieg 50kkm ciekawe jak note się będą spisywały. pozdro A jakie te NOTy macie i ile już nastukane kilosów? P.S. Ja się pocieszam, że mam silnik nie dci z Reno tylko 1.6 z Japonii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafs Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Poniżej kilkadziesiąt zdjęc, które znalazłem na hiszpańskim autoblogu. Wszystki dot. nowego nissana Tiida. Pod zdjęciami mój komentarz... Otóż - uważam ten samochód za kompletną porażkę. Nie chodzi tylko o kwestię pojmowania przeze mnie piękna, ani o gust (który jak wiadomo, każdy ma własny) ale o obiektywne fakty. Bo czyż nie jest prawdą, że: 1. Honda stworzyła designersko wypasionego Civika, który absolutnie wyróżnia się na tle klasy C. Do tego stopnia jest przełomowy, że Toyota o rok opóźniła prezentację nowej wersji Corolli i prawdopodobnie projekt, który miał pojawic sie na ulicach lada tydzień trafił do kosza. Po prozentacji Tiidi nikt (nawet Ssang Yongg czy jak to się pisze) nie mrugnął energiczniej powieką. Po prostu szarak... 2. Jeśli nissan chce realnie konkurować w jednej z najbardziej dochodowych klas (kompakt) to nie może przedstawiać auta, które designersko bazuje na starzejącym się Renault Megane a wnętrzem przypomina ubogiego Note. A dodatkowo, pierwowzór Mengane jest o niebo ładniejszy, a Note o dwa nieba zgrabniejszy... 3. Do tej pory w żadnym pismie motoryzacyjnym Almera nie była porównywana z innymi kompaktami - nawet gdy Auto Świat zrobił wieki test 18 kompaktów almeryt zabrakło - a była jaka Kia, jakiś Hyunday itp. Trzy razy widziałem artykuły o Almerze (nie mówię o tych PR-owych zajawkach, gdy auto wchodziło do sprzedaży) - raz test długodystansowy sedana 1800 przed FL na dystansie chyba 100.000km, drugi raz porównanie 1500 po FL z jakąś Kią i chyba Hyundaiej (dramatyczne towarzystwo - czy tak własnie pozycjonuje sie almera na rynku?) i po raz trzeci również 1500 po FL z Megane i Stilo. Od razu na pozycji przegranej, bo najstarsza konstrukcja i że wnętrze dla emeryta w kapeluszu z gerberami pod tylną szybą (tzw. Gerberowóz). Następca almery chyba spadnie do jeszcze gorszej ligi - będzie porównywany z Astra II Classic i Daewoo Lacetti - oby! 4. Tiida jest moim zdaniem dowodem na to, że nissan powoli gasi światło. W tak prestiżowym (bądź co bądź) segmencie nie można pozwolić sobie na wystawienie jakiejś podróbki starych aut z designem typu Nowy Seat Toledo ale jakby projekt był odrzutem z deski kreslarskiej jakiegoś młodego asystenta Waltera de Silvy. 5. Pamiętam, że wieloktornie spotykałem się w prasie (przy okazji tych wspomnianych notek PR-owych) z okreslemniem obecnej wersji almery sprzed FL, że gdyby to auto powstało w zakładach VW, byłoby idelanym nowym golfem - niepozorna a niezwykle solidna i przemyslana - nota bene - czy ktoś zna inny kompakt z taką ilością schowków i dwoma tak łatwo dostepnymi trzymakami na napoje? A nowa Tiida... założe się, że jakiś bogaty w słowotok dziennikarz motoryzacyjny na pewno określi ją mianem "Xerokara" - że taki podobny niby do czegoś już widzainego, ale z grubsza zupełnie do niczego - niby niezły, ale szary i wyblakły, niby nowatorski, ale za późno wyprodukowany, niby fajny, a jednak sprzedaż leży... 6. W czasach, gdy większość śwaitowych liderów w niezawodności ma z tym problemy (vide: Toyota), absurdalny jest fakt połączneia się niezawodnego nissana z mega awaryjnym Renault. Ta nowa Tiida pewnie będzie wyposażona w nowoczesną instalację multipelxową, dzięki której 3s czeka się na ruch wycieraczek, 2s na dzwięk klaksonu a nieostrożne włączenie tynej wycieraczki w chwili regulowania lusterka od strony pasażera spowoduje małe zwarcie i niczego nieświadmomy kierowca pojedzie do pracy z włączonym wstecznym swiatłem i odłączonym airbagiem pasażera. Brawo! 7. Ostatnia uwaga mocno subiektywna - oczekiwałem projektu mocno usportowionego, zważywszy na dotychczasowa ewloucję od Sunny przez N15 do obecnej N16 po FL. Tymczasem na ulicach pojawi sie auto dla 64 latków, którzy spokojnie będa mogli latem podskoczyć na działeczkę nie zdejmując z głowy siatkowego beżowego kapelusika... PS. LEMUR, sam jesteś "wypociny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mecenas. Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Wszystko ok. ale Almera nie jest moim zdaniem Gerberowozem;) - moja jest czarna ma alusy i wygląda ok. Ta Tida czy Versa raczej nie wejdzie na nasz rynek - u nas będzie ten niby SUV futurystyczny. I bardzo dobrze bo to wygląda gorzej niż LOGAN nota bene ze stajni Renault A tak zmieniając temat: Renault do swoich modeli zaczęło używać nazwy "INFINITI" to już przesada - psują Nissanowi jego markę luksusową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 Wszystko ok. ale Almera nie jest moim zdaniem Gerberowozem;) - moja jest czarna ma alusy i wygląda ok. Ta Tida czy Versa raczej nie wejdzie na nasz rynek - u nas będzie ten niby SUV futurystyczny. I bardzo dobrze bo to wygląda gorzej niż LOGAN nota bene ze stajni Renault A tak zmieniając temat: Renault do swoich modeli zaczęło używać nazwy "INFINITI" to już przesada - psują Nissanowi jego markę luksusową. Infiniti to marka luksusowa Nissana - do Nissana póki co (samego w sobie) ma się nijak w sensie nazewnictwa. U Toyoty też żaden model nie nazywa się i raczej nie będzie nazywał Lexus. A ta Tida czy Versa.... są już oficjalne wiadomości w ASO, że mniej więcej w przyszłym roku zastąpi Almerę - dlatego ciągle jest wyprzedaż "starego" modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość subu Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Nie wiem czy tracę gust ale ta nowa Almera to totalny niewypał.Preferuję sedany i musi przypominać limuzynę co w nowym wcieleniu jest dalekie od idealu. Jestem zawiedziony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi