competer Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Chciałbym wymienić seryjny sygnalizator niezamkniętych drzwi z brzydko brzmiącego buzera na taki ładnie plumkający gong jak w hamerykańskich wózkach. Może ktoś to już trenował? W ogóle gdzie ten brzęczyk się znajduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sokrated Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Według ksiązki Haynesa - " Zespół brzęczyka pozostawionych włączonych świateł znajduje się za tablicą rozdzielczą , z lewej strony kolumny kierownicy , i jest umocowany jednym wkrętem. Zespół jest dostępny po wymontowaniu dolnej wykładziny po stronie kierowcy. To tyle , troche mało piszą ale mam nadzieję że choć trochę naprowadzające Szczerze mówiąc mnie też denerwuje juz ten brzęczyk i przydałoby sie go wymienić na jakiś fajnie plumkający dzwoneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marmor Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 A skąd można taki fajny plumkający wziąść ? Autozłom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 mozna zapodac z chinskiej zabaweczki np z telefonu komórkowego tylko by trzeba dać redukcje z 12V na 3V np... poprzez zaróweczke 2W wstawioną w obwód ps. Fajny pomysł.. mozna by wtedy posłuchac innego lepszego dzwieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
competer Opublikowano 20 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Mam mozliwość kupienia takiego drobiazgu z Nubiry. Czy ktoś jest wstanie okreslić w przybliżeniu problemy jakie mogą mnie czekać przy montażu tego urządzenia? [ Dodano: Wto 20 Lut, 2007 21:08 ] No i udało się. Ładnie plumka, koszt 25 zł i trochę grzebania. Dzięki za pomoc Danielu!!! :one: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinodino Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Witam . Jak poszło? Zastanawia mnie ta ilość kabelków wchodzących do tego plumkacza z daewoooo. W nissanie są chyba tylko 2. Gdzie zakupiłeś?, może też bym sobie wymienił. Taki mały tuning miły dla ucha. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
competer Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 To chyba tak było 1- DOOR (DRZWI – CZUJNIK DRZWIOWY) 2- GND (MASA) 3- LIGHT (ŚWIATŁA MIJANIA) 4- LAMP (OŚWIETLENIE WNĘTRZA (najprawdopodobniej)) 5- IGNITION (ZAPŁON – PO URUCHOMIENIU SILNIKA) 6- NC (NIE PODŁĄCZONE) 7- KEY (NAPIĘCIE PO WŁĄCZANIU STACYJKI) 8- S/B (??? też jakiś czujnik), chyba pasy niezapiete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinodino Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Nieźle , ten plumkacz z nubiry ma w sobie chyba cały moduł sterujący, w primerce chyba moduł jest osobno a przy kolumnie kierownicy jest sam buzzer na dwóch kabelkach, ale sprawdzę dzisiaj . dzięki , a gdzie to kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
competer Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 http://www.czesci.ambit.pl/ Jest zakładka "wyszukiwarka zaawansowana" i tam czasem coś takiego jest. Ja zadałem pytanie mailem u siebie w mieście, w tej firmie( jest ich trochę w kraju) i dostałem odpowiedź ze zdjęciem. Profesjonalnie podchodzą do sprawy. Aha, trzeba masę podłączyć chyba do działającego urządzenia, bo jest problem. Komp w Primie odcina masę po uruchomieniu silnika. Było trochę z tym zabawy, ale sie udało i plumka za***iście. Sygnalizuje: 1. Niezamknięte drzwi( silnik pracuje) 2. Niezgaszone światła ( silnik wyłączony) Niezapiętych pasów nie zdołamy chyba odpalić na plumkaczu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 aha no ale nie wystarczy podlaczyc tych dwoch odłączonych od buzzera do którychś dwóch w tym nubirowskim pudełku? zeby aktywować samo plum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
competer Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 aha no ale nie wystarczy podlaczyc tych dwoch odłączonych od buzzera do którychś dwóch w tym nubirowskim pudełku? zeby aktywować samo plum Drzwi nie będą plumkać, tylko same pozostawione w pozycji "włącz" światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mapi-x Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 " Zespół brzęczyka pozostawionych włączonych świateł znajduje się za tablicą rozdzielczą , z lewej strony kolumny kierownicy , i jest umocowany jednym wkrętem. Zespół jest dostępny po wymontowaniu dolnej wykładziny po stronie kierowcy." a konkretnie?:> w ktorym miejscu ?? pod licznikiem kolo kolumny?? czy jak:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hochoł Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Według ksiązki Haynesa - " Zespół brzęczyka pozostawionych włączonych świateł znajduje się za tablicą rozdzielczą , z lewej strony kolumny kierownicy , i jest umocowany jednym wkrętem. Zespół jest dostępny po wymontowaniu dolnej wykładziny po stronie kierowcy. A dokładniej jak on wygląda jakieś foto jeśli jest to możliwe ewentualnie opis jaki to ma kształt bo zaglądałem pod deskę ale jakoś nie mogę tego znaleźć :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
competer Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Plumkacz do odsprzedania. Primera poszła na ten najwyższy parking :/. Uciąłem razem z wtyczką, więc podłączenie będzie może łatwiejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike_83 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Plumkacz do odsprzedania. Primera poszła na ten najwyższy parking :/. Uciąłem razem z wtyczką, więc podłączenie będzie może łatwiejsze. A co się stało z Primerą?Jeżeli można wiedzieć.Starość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
competer Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Planowany remont blacharki spodniej(podłoga już była marna) zbiegł się w czasie z awarią silnika, którą poprzedził montaż nowej instalacji gazowej(bez powiązań awarii z LPG ). To wszystko wydarzyło się w czasie, gdy mam mnóstwo pracy, mało czasu i rozpoczynam budowę. Tak więc rozwiązanie było jedno, bo chętnych na staruszkę w całości nie było. "Sekcja zwłok" odbyła się w sobotę. Chociaż może za mocno powiedziane, ponieważ Prima sama wjechała jeszcze i zjechała z lawety przed rozbiórką. W trakcie prac ludziska się dziwili czemu takie fajne auto prujemy . Kilka części mam, ale to już nie na ten wątek. I tak zeszliśmy z tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B_E_R_E_K Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 ile taki plumkacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
competer Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 ile taki plumkacz? Po kosztach zakupu plus wysyłka. Zapłaciłem 25 zł. Wysyłka chyba max.8zł. Plumkacz jest odcięty razem z kablami i kostką, więc może być łatwiej przy montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi