Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Regulacja tylnej klapy

pedroz

Rekomendowane odpowiedzi

Tylna klapa stuka mi na nierownosciach. Z tego co widze, jest troche luzu, bo jak ja poruszam gora-dol, to czuc i slychac pukanie. Pytanie wiec: jak sie zabrac za regulacje? Podobno sie to jakos robi na zamku, ale szczerze mowiac, nie mam zielonego pojecia jak. Wczesniej mialem dosc mocno dociagnieta, ale trzeba bylo trzaskac zamykajac, wiec przy ktorejs wizycie u mechanika mi to troche zmienil, ale juz drazni mnie to pukanie. Pomozcie prosze i wytlumaczcie lopatologicznie tlukowi jak ja wyregulowac?

Witam mi tez pukał klapa, próbowałem ją regulować tzn. odkręciłem dolny "zatrzask" i przesunołem go głębiej ale i to nie pomogło. Więc wziołem taśme izolacyjną i owinołem zartzask kilka razy i narazie mam spokój, ale izolacja długo nie wytrzymuje, ale to nie problem po miesiącu zerwć starą i owinąc jeszcze raz.

na dole przy zamku (nie w klapie tylko w tej drugiej czesci zamka) masz dwie srubki. postaraj sie dokrecic nimi zamek do takiego stopnia zeby klapa nie trzeszczala ale nie za mocno zeby dala sie normalnie otwierac i zamykac:D

Napewno metoda prob i bledow sie uda

pozdrawiam

na dole przy zamku (nie w klapie tylko w tej drugiej czesci zamka) masz dwie srubki.

Tak wlasnie myslalem i nawet sie zabieralem do tego, ale jakies badziewne klucze mam i nie moglem odkrecic. No ale poprobuje jeszcze, a jak sie nie uda, to skorzystam z patentu MIX'a :D

[ Dodano: 07-07-2006, 13:27 ]

Ha! Dzwonilem wlasnie do ASO z zapytaniem o ceny odbojnikow tylnej klapy, bo przy okazji chcialem sobie wymienic, ale raczej dam sobie spokoj:

26pln/szt (a sa 4 szt)

Dodatkowo: gumy pod polke - 45pln/szt :shock:

A zeby ich pokrecilo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...