Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

osłona paska w almerze 2,2 ddi

Gość gawra44

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ogólnie silnik i skrzynię osłaniają od dołu i po bokach osłony plastikowe. Same paski osprzętu nie są osłonięte żadnymi osłonami. Widać to w miarę dokładnie z góry.

dziękuje bardzo ale mam inny problem nagle alma straciła wigor zapala sie kontrolka z awaria silnika przez moment jak popompowałem pompka paliwa to jeszcze szła nawet 150 ale potem znów mruganie kontrolki a teraz wogóle nie moge odpalic stało sie tak po zatankowaniu paliwa na stacji orlen prosze o porade czy to juz klops czy nie po sprawdzeniu na kompie okazuje sie ze wszystko jest okej zgłupialem i nie wiem co robic czy to moze siadła pompka paliwa czy moze wadliwy filtr paliwa a moze lewe powietrze błagam o pomoc ja niestety jestem humanistą i jak najdalej od spraw technicznych poiprostu sie na tym nie znam

Witam.

Proszę mi nie mieć za złe, ale etylina czasami nie została wlana? Takie przypadki były. Jeśli faktycznie to się stało po tankowaniu, to brudne paliwo mogło uszkodzić pompę. Obecnie stosowane pompy elektroniczne są bardzo na to wrażliwe.

Gość Tomek Sobota
Witam.

Proszę mi nie mieć za złe, ale etylina czasami nie została wlana? Takie przypadki były. Jeśli faktycznie to się stało po tankowaniu, to brudne paliwo mogło uszkodzić pompę. Obecnie stosowane pompy elektroniczne są bardzo na to wrażliwe.

No to jak poszła pompa diesla w 2.2 DI, to koszty będą horrendalnie wysokie.

Może wtryskiwacze lub przewody paliwowe masz zasyfione lub w najgorszym przypadku padła ci pompa :?

Po zlokalizowaniu usterki to daj znać (napisz co się stało) bo jestem ciekawy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...