Gość pumba Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 Muszę zostawić samochód w ASO na 2 dni. Rdza na klapie czyli typowe dla N16 po FL (jeszcze na gwarancji). Czy należy mi się samochód zastępczy (bezpłatnie) czy też nie ? Jeśli tak to z czego to wynika ? Pytam jak lama bo jeszcze takiej sytuacji nie miałem. Proponują auto zastępcze ale odpłatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcinde Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 z tego co wiem, auto zastępcze bezpłatnie przysługuje jedynie w przypadku, kiedy samochód jest zarejestrowany na firmę. jeśli natomiast na osobę prywatną, samochód zastępczy jest udostępniany na życzenie klienta, czyli odpłatnie. tak mi to wytłumaczono, gdy zostawiałem swoją lamerkę na kilka dni na naprawę gwarancyjną. nie pamiętam, jaki był koszt auta na dobę, bo się na nie nie zdecydowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 No witam, dzisiaj miałem podobna sytuacje ale z inna marka samochodu, tez zostawiałem autko do malowania bo niestety rdzewieje a jeszcze jest na gwarancji, autko jest na firme, usłyszałem dokładnie to samo ''moze pan wypozyczyc ale odpłatnie'' wiec zaczeła sie kłutnia przeciez auto jest na gwarancji co mnie to interesuje!!przeciez gdy zostawiam autko na naprawy mechaniczne zastpczaka dostaje!! co to za roznica czy maluja czy np wyminiaja silnik, dla mnie to naprawa i juz! powiedziałem im ze jak nie dostane autka zastepczego to moj szef wystawi im rachunek za tydzien pobytu autka u nich poniwaz autko jest w lisingu i my za to musimy płacic, facet zaczał sie migac ale wydał kluczyki do zastepczaka. Mysle ze najpierw powinienes przeczytac warunki gwarancji, warto sie pokłucic bo przeciez na nogach nie bedziesz chodzic :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumba Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Mysle ze najpierw powinienes przeczytac warunki gwarancji, warto sie pokłucic bo przeciez na nogach nie bedziesz chodzic :grin: Proponują auto zastępcze ale odpłatnie. Coś mi się zdaje że porażka bo auto prywatne a nie w lisingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mochikanin Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Proponują auto zastępcze ale odpłatnie. Niestety ale tylko odpłatnie :sad: Kiedyś już to ćwiczyłem, mimo że auto firmowe.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 wiec jaka jest roznica miedzy naprawa lakiernicza a mechaniczna to i to jest robione na gwarancji!! a co na to wszystko mówia warunki gwarancji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marb Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 O bezpłatne możesz wystapić gdy służyło do prowadzenia działalności czyli w uproszczeniu gdy jest firmowe, ale rzadko sie zdarza, że dają bez gadania, często trzeba to wywalczyć i udowodnić, że auto pracowało a nie tylko woziło czyjs tyłek. Ja kiedys miałem podobną sytuacje ale w firmie ubezpieczeniowej sprawcy. Troche się poćwiczyłem i jakieś oświadczenia pisałem. Chcieli mnie zmeczyć i żebym odpuścił ale że to było auto, które ja użytkowałem (firmowe) to byłem twardy i pękli. Przy prywatnym aucie nie wróże sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartixxx Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Ja miałem problem że coś w silniku przerywało.To była długa historia...W ASO trzymali almerke chba 2 tygodnie.Pamietam że dostałem zastepcze auto na 5 dni.Jednak pózniej z życzliwości kogoś z serwisu dali mi inną almere dopuki almerka(2004r) stała w serwisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Tak bartixxx, na naprawy mechaniczne z autkiem zastepczym nie ma problemu, nam chodzi o autko zastepcze na naprawe lakiernicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartixxx Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 HEHEH....żeczywiście niezauwazyłem.Najwidoczniej nie doczytałem postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi