Gość Ziembou Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Witam! Mam taki problem, otoz w mojej almerce (XII 2004) chcialem zalozyc koniecznie lotke dachowa, ale czar prysl jeszcze przed jej kupnem ponieważ na tylnej klapie powyżej szyby zauważyłem 2 pryszcze. Zalozmy ze serwis mi to zalatwi i bedzie cacy jakis czas. Jednak teraz balbym sie montowac lotki (w zakladzie u lakiernika) ze wzgledu na obawe przed utrata gwarancji na klape,a jestem przekonany ze problemy z korozja moga powrocic. Dobra opcja byloby gdyby oni przykleili mi ta lotke a przy tym nie tracilbym gwarancji (ale zedra mi pewnie za montaz tyle kasy co lotka jest warta). W sumie to nie mam pojecia co teraz robic i czy moja almerka bedzie kiedys widziala spojler.Doradzcie Panowie! :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumba Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Dobra opcja byloby gdyby oni przykleili mi ta lotke a przy tym nie tracilbym gwarancji (ale zedra mi pewnie za montaz tyle kasy co lotka jest warta). W sumie to nie mam pojecia co teraz robic i czy moja almerka bedzie kiedys widziala spojler.Doradzcie Panowie! :? Ja sobie dałem spokój - właśnie ze względu na rdzę która właśnie się objawiła i pewnie nie ostatni raz :evil: . Trudno, choć auto z lotką ładniej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeso Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Ja miałem podobny dylemat. Rdza na klapie była usuwana (malowanie całej klapy) w ramach gwarancji przez ASO ok 3 lata temu. Zauważyłem niedawno, że pod lakierem praktycznie w tym samym miejscu pojawił się pęcherz :sad: Fakt faktem gwarancja skończyła się półtora roku temu ale niewiadomo jak może być u Ciebie. Dodam, że auto jest od dwóch lat garażowane. I jeszcze jedno: lotki w końcu nie założyłem. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agatka Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Jeżeli nie chcesz stracić gwarancji musisz lotkę zamontować w ASO. :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addagio Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 Przy okazji tematu o rdzy na nowych N16. Czy ktoś może odpowiedziec na moje pytanie: czy to znaczy, że blachy w N16 nie są cynkowane? Przeciez nawet byle seicento po 2000r. ma blachy cynkowane i dlatego nie ma takiego problemu. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 almera ma cynkowane blachy, ale tylna klapa w serii przed liftem wyszla z wada fabryczna do ktorej sie nissan nie przyznaje - elementy byly źle oddtłuszczone i cos tam jeszcze. Identyczna sprawa jest w niektorych peugeotach 206 - ale tam dba sie o klienta i sie robi to na gwarancji - gwarancja z tego co pamietam w tych modelach byla na rok, a nie tyle co daje nissan... a ja apropo lotki, zamaluje wszystko hamerrite (czy jak to sie tam pisze - potem dodam kolorek) i nakleje loteczke ... nie bedzie widac rudej a jak ma sie posypac i tak sie posypie - zawsze jakos mozna to odkleic... a jak juz bede zmuszony to odkleic zeby klape naprawic top nie bede patrzyl czy uszkodze blache przy tym zdejmowaniu bo i tak bedzie robiona... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Przy okazji tematu o rdzy na nowych N16. Czy ktoś może odpowiedziec na moje pytanie: czy to znaczy, że blachy w N16 nie są cynkowane? Przeciez nawet byle seicento po 2000r. ma blachy cynkowane i dlatego nie ma takiego problemu. Pzdr. chlopie nawe cc z 95 roku mialo lepsze blachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cejzik Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 A gdzie można kupić lotkę do N16 i jakie są ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 A gdzie można kupić lotkę do N16 i jakie są ceny?[/quote na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cejzik Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 Tia, na Allegro? Raz widziałem - z tylną klapą Do N15 - no problem. Ale do N16 trudno znaleźć na Allegro. Może ktoś zna inne źródło (poza ASO)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addagio Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 Prawdopodobnie na pierwszej lepszej giełdzie. Wystarczy znależć gości handlujących takimi rzeczami i zagadać z nimi, co, za ile i kiedy. No i koniecznie podkreslić, że za cenę ASO to możecie zapłacić wlasnie w ASO, a nie u nich. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi