Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Spojler a pryszcze na klapie

Gość Ziembou
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam taki problem, otoz w mojej almerce (XII 2004) chcialem zalozyc koniecznie lotke dachowa, ale czar prysl jeszcze przed jej kupnem ponieważ na tylnej klapie powyżej szyby zauważyłem 2 pryszcze. Zalozmy ze serwis mi to zalatwi i bedzie cacy jakis czas. Jednak teraz balbym sie montowac lotki (w zakladzie u lakiernika) ze wzgledu na obawe przed utrata gwarancji na klape,a jestem przekonany ze problemy z korozja moga powrocic.

Dobra opcja byloby gdyby oni przykleili mi ta lotke a przy tym nie tracilbym gwarancji (ale zedra mi pewnie za montaz tyle kasy co lotka jest warta). W sumie to nie mam pojecia co teraz robic i czy moja almerka bedzie kiedys widziala spojler.Doradzcie Panowie! :?

Dobra opcja byloby gdyby oni przykleili mi ta lotke a przy tym nie tracilbym gwarancji (ale zedra mi pewnie za montaz tyle kasy co lotka jest warta). W sumie to nie mam pojecia co teraz robic i czy moja almerka bedzie kiedys widziala spojler.Doradzcie Panowie! :?

Ja sobie dałem spokój - właśnie ze względu na rdzę która właśnie się objawiła i pewnie nie ostatni raz :evil: . Trudno, choć auto z lotką ładniej wygląda.

Ja miałem podobny dylemat. Rdza na klapie była usuwana (malowanie całej klapy) w ramach gwarancji przez ASO ok 3 lata temu. Zauważyłem niedawno, że pod lakierem praktycznie w tym samym miejscu pojawił się pęcherz :sad: Fakt faktem gwarancja skończyła się półtora roku temu ale niewiadomo jak może być u Ciebie. Dodam, że auto jest od dwóch lat garażowane. I jeszcze jedno: lotki w końcu nie założyłem.

Pozdro!

• 3 miesiące temu...

Przy okazji tematu o rdzy na nowych N16. Czy ktoś może odpowiedziec na moje pytanie: czy to znaczy, że blachy w N16 nie są cynkowane? Przeciez nawet byle seicento po 2000r. ma blachy cynkowane i dlatego nie ma takiego problemu.

Pzdr.

almera ma cynkowane blachy, ale tylna klapa w serii przed liftem wyszla z wada fabryczna do ktorej sie nissan nie przyznaje - elementy byly źle oddtłuszczone i cos tam jeszcze. Identyczna sprawa jest w niektorych peugeotach 206 - ale tam dba sie o klienta i sie robi to na gwarancji - gwarancja z tego co pamietam w tych modelach byla na rok, a nie tyle co daje nissan...

a ja apropo lotki, zamaluje wszystko hamerrite (czy jak to sie tam pisze - potem dodam kolorek) i nakleje loteczke ... nie bedzie widac rudej a jak ma sie posypac i tak sie posypie - zawsze jakos mozna to odkleic...

a jak juz bede zmuszony to odkleic zeby klape naprawic top nie bede patrzyl czy uszkodze blache przy tym zdejmowaniu bo i tak bedzie robiona...

pozdrawiam

Przy okazji tematu o rdzy na nowych N16. Czy ktoś może odpowiedziec na moje pytanie: czy to znaczy, że blachy w N16 nie są cynkowane? Przeciez nawet byle seicento po 2000r. ma blachy cynkowane i dlatego nie ma takiego problemu.

Pzdr.

chlopie nawe cc z 95 roku mialo lepsze blachy

Prawdopodobnie na pierwszej lepszej giełdzie. Wystarczy znależć gości handlujących takimi rzeczami i zagadać z nimi, co, za ile i kiedy. No i koniecznie podkreslić, że za cenę ASO to możecie zapłacić wlasnie w ASO, a nie u nich.

Pzdr.