Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Prosze o rady, kupno nissana almery diesel 1996-1998

Gość patpl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich miłośników nissana. We wrześniu mam zamiar kupić autko i jedną z propozycji (na dzis chyba najbardziej prawdopodobną) jest właśnie nissan almera diesel 1996-1998(kwota do 14000zł). Patrząc na szalejące czasami ceny benzyny własnie coraz czesciej mysle o dieselku :). mam do was pytania:

- jak wyglada sprawa z awaryjnością tego autka?(w opiniach osób z którymi rozmawiałem prawie nic sie nie psuje - możliwe to?)

- czy prawdziwy jest pogląd ze jest problem z dostaniem części?

- jak wyglada zuzycie paliwa i poziom hałasu w almerce?

I ogólnie jakie sa wasze spostrzeżenia odnośnie tej marki(interesuje mnie najbardziej almerka 5 drzwiowa :) )

Za wszystkie spostrzeżenia i rady z góry dziekuje.

Witam wszystkich miłośników nissana. We wrześniu mam zamiar kupić autko i jedną z propozycji (na dzis chyba najbardziej prawdopodobną) jest właśnie nissan almera diesel 1996-1998(kwota do 14000zł). Patrząc na szalejące czasami ceny benzyny własnie coraz czesciej mysle o dieselku :). mam do was pytania:

- jak wyglada sprawa z awaryjnością tego autka?(w opiniach osób z którymi rozmawiałem prawie nic sie nie psuje - możliwe to?)

- czy prawdziwy jest pogląd ze jest problem z dostaniem części?

- jak wyglada zuzycie paliwa i poziom hałasu w almerce?

I ogólnie jakie sa wasze spostrzeżenia odnośnie tej marki(interesuje mnie najbardziej almerka 5 drzwiowa :) )

Za wszystkie spostrzeżenia i rady z góry dziekuje.

jestem właścicielem almery z takim silnikiem od jakiś 3 tygodni, pierwsze co mnie bardzo nie miło zaskoczyło to cena rozrządu, same części 600zł (2 paski i chyba 3 rolki)

Co do hałasu to jest głośno, szczególnie w okolicy 2 tys obr, ale można się przyzwyczaić, niech cie nie zmyli pojemność silnika i moc 75 KM rakieta to to nie jest, ma chyba ok 16s do 100, ale moim zdaniem do ruchu miejskiego jest w sam raz. Co do spalania, ja wypaliłem właśnie pierwszy bak, zrobiłem na nim ponad 600km, nie oczekuj spalania niższego niż 6-7l po mieście nawet przy kapeluszniczej jeździe.

Jeżeli nie zrazisz się tym co napisałem to taką almere gorąco polecam, ja jestem z niej bardzo zadowolony :grin:

po co kupować n15 2,0D jak spalanie takie jak w 1,4 a osiągi znacznie gorsze ???

...wlasnie znalazłem ze do 100 km/h potrzebuje 16,8s. a Vmax to 156 km/h, wiec faktycznie osiagi nie są imponujące.

w trase bym nim nie pojechał, ale do miasta imo jest w sam raz, nawet przyjemnie sie nim jeździ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...