Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Pytanie dotyczące P12

Gość XGrzesX
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kilka pytań dotyczących najnowszej wersji P12:

1) Jakie zawieszenie z tyłu ma najnowsza Primera ? Belke skrętną czy wielowahaczowe ?

2) Czy w drzwiach jest zamek otwierany kluczykiem, bo na zdjęciach nie widać, ale może jest jakoś zamaskowany.

3) Jak sprawuje się silnik 1.8 ?

Dzięki za pomoc.

Ad 1:

Wielowahaczowe, ale i tak jeździ się jak taczką po lesie....

Ad2: Powinien byc jeden zamaskowany na kluczyk

Ad3: Moim zdaniem za słaby jak na ciężąr auta - raczej widziałbym tu minimum 2,0; ale co by nie powoiedzieć to dobry silnik, choć może Ci brać olej....

Zgadzam się z tym co napisał p_flori. Jazda z tyłu po polskich drogach nie należy do przyjemności, gdyż tylne zawieszenie jest bardzo twarde. Do punktu 2 dorzucę tylko, że samochód otwierany jest z pilota ale w razie wyczerpania baterii jest możliwość otwarcia kluczykiem. Zamek ukryty jest w klamce. A jeśli chodzi o silnik 1,8 to jest zdecydowanie za słaby w stosunku do masy samochodu.

Pozdrawiam

Michał

No to mam dylemat :(

Primera 2.0 nie wchodzi w grę po droższa o 10 tysięcy.

W zasadzie zastanawiam się nad Nissanem Primerą 1.8 Acenta a nową Hondą Civic 1.8 Sedan. Wiem, że są to różne segmenty, choć Civic nie jest dużo mniejszy, ale silnik ma 140 KM. No ale o Civicu to pewnie tutaj się nic nie dowiem :D

Gość peryskop

W zasadzie zastanawiam się nad Nissanem Primerą 1.8 Acenta a nową Hondą Civic 1.8 Sedan. Wiem, że są to różne segmenty, choć Civic nie jest dużo mniejszy, ale silnik ma 140 KM. No ale o Civicu to pewnie tutaj się nic nie dowiem :D

zawiecha z przodu to jakaś porażka jest w P12 ,sypie sie strasznie,gość ma P12 z przebiegiem ponad 30 tyś.km i już 4 razy było na serwisie na zawieche!!!!!!!!!!!

Ad 1:

Wielowahaczowe, ale i tak jeździ się jak taczką po lesie....

Znalazłem taki opis:

Przy tylnym zawieszeniu konstruktorzy pozostali wierni przestrzennie prowadzonej belce skrętnej, znanej z poprzednich konstrukcji Nissana.

To jak to jest z tym zawieszeniem ?

zawiecha z przodu to jakaś porażka jest w P12 ,sypie sie strasznie,gość ma P12 z przebiegiem ponad 30 tyś.km i już 4 razy było na serwisie na zawieche!!!!!!!!!!!

Moim rodzicom przy 30kkm wymieniali obydwa sworznie z przodu - na szczeście jeszcze na gwarancji.

Ja mam P12 z 2002 roku z silnikiem 1.8 Zawieszenie z tyłu to oczywiscie belka skrętna. Bardzo dobre rozwiazanie. Moja P12 ma 70 kkm oryginalne amortyzatory i całkiem niezłe zawieszenie. Oczywiscie na naszych drogach nic nie wytrzyma. ostatnio wymieniałem łączniki stabilizatorów i coś tam jeszcze w lewym kole jest do zrobienia. Silnik nie jest do rajdów ale jako rodzinne auto może być. Pali przy normalnej jeździe średnio 9.5 benzyny głównie po mieście i około 11 LPG. ja jestem zadowolony i mogę ją polecić. Otwieranie z kluczyka ma w klamce pod zaślepką.

bilczur

może zostany zlinczowany, ale jak masz wybierać między primerą a civiciem, to ja bym wybrał tą drugą, bardziej japońską wersje..........

Dzięki za radę i gratuluje odwagi :D

Witaj

Ja mam P12 z silnikiem 1.8 z 2003 i co ci tutaj mogę powiedzieć? Mam przejechane 60 tys. i juz cos stuka z przodu (końcówki drążków kierowniczych) ale jak na stan dróg we Wrocławiu to i tak nie jest źle. Co do silnika to powiem tak, w zupełnosci wystarcza do jazdy po mieście jak i na trasie. Mulasty na pewno nie jest. Spalanie w miescie 9,5 litra na trasie 7-7,5 litra jak na mase ok. 1300kg nie jest źle. Rodzinna duża limuzyna. Wada jedyna to, że po pewnym czasie w środku wszystko zaczyna skrzypieć jednak daje o sobbie znać nienajlepsze spasowanie i jakosc materiałów.

Umów sie na jazde próbną w nissanie i w hondzie i w tedy zadecydujesz.

Jak chcesz jeszcze cos wiedzieć to pytaj sie :-)

pozdrawiam