Gość agaikarol Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 Przypadek nr 1 Pedał w trakcie hamowania rósł, przy końcu był tak twardy, że hamulce się blokowały i dopiero wtedy zapalała się kontrolka. Po dodaniu 'gazu' twardość pedału hamulca wracała do normalności. Samochód jeździł jakby na 'półhamulcu', zdzierał klocki i grzały się przednie piasty i felgi. Przyczyna: Małe pęknięcie wężyka przy pompie próżniowej na alternatorze. Rozwiązanie: Obciąłem uszkodzoną końcówkę i założyłem wężyk ponownie. pozdrawiam Karol [ Dodano: Pon 17 Lip, 2006 ] Przypadek nr 2 Kontrolka od hamulca ręcznęgo zapala się przy wolnych obrotach. Hamulec jest miękki. Przyczyna: Małe pęknięcie wężyka po drugiej stronie przy chłodnicy. Rozwiązanie: Obciąłem uszkodzoną końcówkę i założyłem wężyk ponownie. pozdrawiam Karol PS Nie na wszystko pomaga hasło: ' Sprawdź i dolej płynu hamulcowego.' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość roboski Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 Dziękuję za pomoc. To było to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Devill_2005 Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 jutro sprawdzę i powiem czy też mam taki problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.