Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kłopoty z prędkościomierzem

Gość fox_tychy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość fox_tychy

:arrow: :arrow: Witam od jakiegoś czasu mam problemy z prędkościomierzem a mianowicie:

wskaźnik niewskazuje właściwej prędkości tzn zacina się np na 50kmh i po osiągnięciu koło 65kmh wskakuje na jakieś 5km i potem się powtarza :?: niekoniecznie różnica 15km czasami jest wieksza czasami mniejsza :?: gdyby nie obrotościomierz to niebardzo bym wiedział ile faktycznie jadę :? :?

Jak ktoś miał ten sam problem albo wie co to może być to jestem DŹWIĘCZNY za pomoc :-)))

w k11 mialem podobnie jak auto stalo dlugo na sloncu i kokpit sie nagrzal... podobno cos ze smarowaniem linki predkosciomierza... niestety nie jestem w stanie powiedziec na ile to prawda... ja nie naprawialem... problem byl tylko w lato jak micrusia sie mocno nagrzala... ale po paru KM *ok 5 - 6 wszystko wracalo do normy...

jak ci skacze wskazówka to według mnie jest oznaka że masz w którymś miejscu juz rozstrzępioną linkę między licznikiem a skrzynią; smarowanie jej nic nie da i niestety czeka cie wymiana 8)

a co to za micrus :]

kumpel ostatnio maił taki sam problem a powodem tego okazała sie farba która zaczeła odpadac od licznika i przytrzymywała strzałkę :]

Gość fox_tychy
a co to za micrus

K10 Super S

powodem tego okazała sie farba która zaczeła odpadac od licznika i przytrzymywała strzałkę :]

farba od licznika :? w ktorym miejscu :? :?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...