Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

ABS czy da się założyć?

Gość Mochikanin
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mochikanin

Witam!

Może pytanie jest banalne :oops: ale nie znalazłem nic podobnego w wyszukiwarce. Czy jest możliwość zołożenia ABS do N16. Mam z tyłu tarcze i w skrzynce bezpiecznikowej bezpieczniki do ABS-u. Niewiem ale być może dałoby się kupić brakujące części z jakiegoś rozbitka i wsczepić do mojej N16-stki. Czy to jest wogóle możliwe? czy to może się opłacać? Co o tym myślicie :?:

A jak to możliwe, że masz N16 bez systemu ABS? Jak ja kupowałem swoja w 2001 nówkę salonówkę nawet najsłabsze wersje 1.5 w najtańszej specyfikacji zawsze miały ABS+EBA+BA (czy jakoś tak - że ABS, Kontrola rozkładu hamowania pomiędzy osie i asystent hamowania dociskający pedał przy nagłej reakcji).

Ale niezaleznie od odpo na powyższe, dołożenie ABS jest chyba bardziej skomplikowane niz poprawne dorzucenie xenonów...

Odradzam takie przeróbki, to jest ingerencja w układ hamulcowy a jak cos nie zadziała... tfutfu napewno jest to nie opłacalne, czy nie lepiej kupic taka z ABS-em?

Gość Mochikanin
A jak to możliwe, że masz N16 bez systemu ABS?

Niestety możliwe bo mam taką wersje. :sad:

nie lepiej kupic taka z ABS-em?

Ja z moją ożeniłem się na zawsze, kto kupi odemnie auto z 250Kkm? :lol::lol::lol: Musiałbym jej licznik preparować a tym się brzydzę :evil:

Duzo jezdzisz, podjedz do kilku komisów zobaczysz ile Ci za nia dadza , moze sie uda zamienic na jakas sprowadzona w dobrym wyposazeniu...

Gość Mochikanin
moze sie uda zamienic na jakas sprowadzona

Teraz wiem co mam więc raczej dla ABS-u nie będe ryzykował zakupu w ciemno. Mam klimę a to dziś :smile: najważniejsze. :D

A jak to możliwe, że masz N16 bez systemu ABS? Jak ja kupowałem swoja w 2001 nówkę salonówkę nawet najsłabsze wersje 1.5 w najtańszej specyfikacji zawsze miały ABS+EBA+BA

niestety nie wszytskie mialy... ja mam chyba najslabsza (klima, elektryka w drzwiach, 2 poduchy) z czerwca 2001 prosto z salonu i nie mam ABSu... z tego co wiem to po lifcie wszystkie mialy ABS i 4 Poduchy...

Gość czopochrup
niestety nie wszytskie mialy... ja mam chyba najslabsza (klima, elektryka w drzwiach, 2 poduchy) z czerwca 2001 prosto z salonu i nie mam ABSu... z tego co wiem to po lifcie wszystkie mialy ABS i 4 Poduchy...
japonczyki nie lubia ABSow co widac kiedys sprzedaja auta full wypas wlasnie bez ABSow !!! :) znajomy ma honde prelude full wyaps i nie ma ABSu co moze sie wydawac dziwne poprostu nie ma O_o

tez niezle z ta honda...

ale cos mi sie obiłlo o uszy ze Unia cos wymaga ze ABS ma byc w standardzie - wplywa na bezpieczenstwo uzytkownika i to od 2002 roku jakos tak... ale to informacje gdzies zaslyszane wiec moga byc plotka...

tez niezle z ta honda...

ale cos mi sie obiłlo o uszy ze Unia cos wymaga ze ABS ma byc w standardzie - wplywa na bezpieczenstwo uzytkownika i to od 2002 roku jakos tak... ale to informacje gdzies zaslyszane wiec moga byc plotka...

To nie plotka, z tym, że datę pomyliłeś,

tutaj szczegóły:

http://www.motofakty.pl/artykul/abs_w_stan...ozsze_auta.html

chodzi o nowe auta, sprzedawane w salonach w całej UE,

nie oznacza to oczywiście, że są jakiekolwiek problemy z zarejestrowaniem używanego auta bez ABS-u ;)

Ar2r

no no :) tylkoz e ja jakos o tym slyszalem dawno dawno ;) a widze ze to jakos na dniach sie stalo :) wiec jak ja o tym slyszalem to byly poglaski prowadzace do obecnej prawdy ;)