Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Proszę o zdjęcia P10 GT w środku

Gość Wiedziu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

jeśli ktoś ma P10 GT (najlepiej 91') i mógłby zrobić zdjęcia ze środka (najlepiej jakby był taki jak fabryka dała ,pomijając radio) ,to byłbym wdzięczny za wklejenie ich tu.Niestety google nie są mi pomocne prawie w ogóle jeśli chodzi o to auto :/

• 4 tygodnie później...

Takie pytanko czy ma moze ktos zdjecie P10 GT z kierownica z jaskiem? I czy wszystkie P10 GT mialy biale wskazowki zegarow a jesli tak to czy da rade przelozyc same wskazowki czerwonego koloru i czy duzo z tym zabawy?

Gość aro_prezes

jak chcesz miec czerwone wskazówki to podklej kawałki foli banerowej czerwonej na te przezroczyste kółeczka pod wskazówkami, one przewodzą światło do wskazówek i jak zrobisz je czerone to będą przewodziły czerwone światło. Jest z tym troche robotki. a w oryginale zawsze byly białe

Gość aro_prezes

"Przekładać wskazówek bym nie radził. Zdjęcie i założenie to pikuś, tylko gożej z ustawieniem tak żeby nie przekłamywały."

To wcale nie jest taki problem:

-wskazówka temp wody: sa na tarczy takie dwie malutkie kreseczki, miedzy którymi musi byc wskazówka przy rozgrzanym silniku

-wskazówka poziomu paliwa: na pełnym baku ustawiasz na najwyzszej kresce

-wskazówka obrotomierza: przy zgaszonym silniku ustawiasz najnizej jak sie da

-wskazówka prędkosciomierza: podobnie jak obrotomierza

-wskazówka cisnienia oleju: podobnie jak obrotomierza

Najlepiej przed robotą również zapamiętac położenia, zeby sie upewnic. Ja np robilem zdjęcia

Gość maddrajwer

W pimie sie nie przyglądałem ale moze byc tak że wskazówka obrotomierza ma podpórke na tablicy zegarów. Jak ja zdejmiesz to jej os cofnie się, nawet nie zauważysz a obrotomierz bedzie wariował.