Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[Almera N16] słabe światła mijania

Gość mxw
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

cześć zarzucaj fotki :)

proszę bardzo. 8) (sorry za objętość) :idea:

aby wymontować/wymienić reflektory trzeba niestety zdemontować (lub choć zdecydowanie poluzować) osłonę zderzaka :shock:. kolejny plus dla konstruktorów tego zadziwiającego pojazdu :twisted:. niemniej jednak wprawna firma uwięła się z całością wymiany (zdjęcie zderzaka, wymontowanie reflektorów, rozklejenie, wymontowanie modułów soczewek, zamontowanie nowych metalowych, sklejenie reflektorów, zamontowanie i dokręcenie zderzaka) w godzinę :)

almera_n16_socz_01.jpg

moduł soczewki wymontowany z reflektora:

almera_n16_socz_02.jpg

części składowe modułu: odbłyśnik (plastik), przesłona (blacha) i soczewka (szkło w plastikowej oprawce):

almera_n16_socz_03.jpg

widok przesłony od wewnętrznej strony: (wersja LHD - ruch prawostronny)

almera_n16_socz_04.jpg

powiększenie mocowania żarówki - widać nadtopienie odbłyśnika i pęknięte mocowania żarówki (lewa nóżka pęknięta, tak samo górna i dolna, całość z żarówką trzymała się jeszcze tylko na prawej nóżce):

almera_n16_socz_05.jpg

no i najciekawsze - wnętrze odbłyśnika - bez komentarza:

almera_n16_socz_06.jpg

powiększenie:

almera_n16_socz_07.jpg

jak ktoś chce się przyjrzeć z bliska, to tu jest link do powiększenia zdjęcia bez obróbki (8 Mpix, 1.8MB).

almera_n16_socz_08.jpg

pozdrawiam serdecznie właścicieli

(i współczuję),

mxw.

Kolego,

Zabiłeś mne tymi zdjęciami :573:

Ale podziękowania się Tobie należą, bo dzięki tobie zainteresowalem się tą sprawą i u mne to samo. Lampy w krótce zostaną wymienione

Pozdo

powiedz żeby ci stare lampy oddali ciekawe jak mają się soczewki w P11.144?

lamp nie oddadza bo to wymiana gwarancyjna

natomiast w primerach podobno żadnych problemow ze światłami nie ma. Zrąbali to tylko w N16

zwoją drogą, trochę żałuje, że nie mem ostatniej p11 z mocną benzyną

pozdro

• 2 miesiące temu...
  • 2 lata później...

Jestem od nie dawna posiadaczem Almerki 2.2 Di po FL i również mam problem z soczewkami (prawie zerowa widoczność.

Mam małe pytanko: jeżeli nie mam książki serwisowej to czy wymienią mi na nowe lampy??? Jeżeli nie to gdzie mogę kupić

metalowe soczewki ??? Z góry dziękuję za pomoc.

Panie i Panowie,

jednak pokombinowałem i załatwiłem dziś w almerze Ojca wymianę samych soczewek na nowe. różnica jest nieziemska - i już jutro - wiadomo, święto - starsi będą bezpieczniej wracać po nocy do domu. :)

Gdzie znalazłeś same soczewki ???

Z góry dzieki