Gość mxw Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 cześć zarzucaj fotki proszę bardzo. 8) (sorry za objętość) :idea: aby wymontować/wymienić reflektory trzeba niestety zdemontować (lub choć zdecydowanie poluzować) osłonę zderzaka :shock:. kolejny plus dla konstruktorów tego zadziwiającego pojazdu :twisted:. niemniej jednak wprawna firma uwięła się z całością wymiany (zdjęcie zderzaka, wymontowanie reflektorów, rozklejenie, wymontowanie modułów soczewek, zamontowanie nowych metalowych, sklejenie reflektorów, zamontowanie i dokręcenie zderzaka) w godzinę moduł soczewki wymontowany z reflektora: części składowe modułu: odbłyśnik (plastik), przesłona (blacha) i soczewka (szkło w plastikowej oprawce): widok przesłony od wewnętrznej strony: (wersja LHD - ruch prawostronny) powiększenie mocowania żarówki - widać nadtopienie odbłyśnika i pęknięte mocowania żarówki (lewa nóżka pęknięta, tak samo górna i dolna, całość z żarówką trzymała się jeszcze tylko na prawej nóżce): no i najciekawsze - wnętrze odbłyśnika - bez komentarza: powiększenie: jak ktoś chce się przyjrzeć z bliska, to tu jest link do powiększenia zdjęcia bez obróbki (8 Mpix, 1.8MB). pozdrawiam serdecznie właścicieli (i współczuję), mxw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AdaSch Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Kolego, Zabiłeś mne tymi zdjęciami :573: Ale podziękowania się Tobie należą, bo dzięki tobie zainteresowalem się tą sprawą i u mne to samo. Lampy w krótce zostaną wymienione Pozdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 powiedz żeby ci stare lampy oddali ciekawe jak mają się soczewki w P11.144? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AdaSch Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 powiedz żeby ci stare lampy oddali ciekawe jak mają się soczewki w P11.144? lamp nie oddadza bo to wymiana gwarancyjna natomiast w primerach podobno żadnych problemow ze światłami nie ma. Zrąbali to tylko w N16 zwoją drogą, trochę żałuje, że nie mem ostatniej p11 z mocną benzyną pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jay Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Witam. Gdzie mozna dostac te metalowe oprawki ? Ewentualnie namiary na fachowcow ktorzy takie rzeczy naprawiaja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radek_83 Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Jestem od nie dawna posiadaczem Almerki 2.2 Di po FL i również mam problem z soczewkami (prawie zerowa widoczność. Mam małe pytanko: jeżeli nie mam książki serwisowej to czy wymienią mi na nowe lampy??? Jeżeli nie to gdzie mogę kupić metalowe soczewki ??? Z góry dziękuję za pomoc. Panie i Panowie, jednak pokombinowałem i załatwiłem dziś w almerze Ojca wymianę samych soczewek na nowe. różnica jest nieziemska - i już jutro - wiadomo, święto - starsi będą bezpieczniej wracać po nocy do domu. Gdzie znalazłeś same soczewki ??? Z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi