Gość ZWIERZAK Opublikowano 22 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 Witam Od jakiegoś czasu słyszę stuki z okolic prawego przedniego koła. 1. Sprawdzane na ścieszce diagnostycznej podobno całość zawieszenia jest OK 2. Przy bujaniu autem nic nie słychać, odgłosy sa dopiero przy zjazdach z krawężników przy wybojach w momocie kiedy koło opada. 3. Dźwięk głuchego metalicznego uderzenia 4. Ostatnio wymieniane tarcze hamulcowe. 5. Auto to K11 z 1998r. Pytania: 1 Czy ktoś wie co to może być ? 2. Czy można źle zamontować tarczę hamulcową ? 3. Ile kosztuje drążek stabilizatora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chstr Opublikowano 22 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 Ja miałem dokładnie to samo i to były sworznie wachacza do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 23 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 sworznie lub,,,, uwaga.. uszkodzone mocowanie amortyzatora z karoseria auta nie do wykrycia na wyrzęsarkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Inter Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Na 99% sworzeń na wahaczu luzów dostał i puka. Radze wymienić w miare szybko żeby na jakimś wyboju nie wyleciał z mocowania. Pozdrooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Ja też obstawiam sworzeń - miałem taką sytuację, że był dopiero słyszalny jak koło było lekko obciążone - tzn samochód uniesiony do góry ale opona dotykała ziemi. Coś mi stukało ale podczas większych przeszkód np. tory. Pojechałem do warsztatu samochód w górę - bujanie, wyginanie kołem - nic nie słychać nie widać. Oki może to coś chwilowego - wyjechałem z warsztatu i po chwili znów słychać :evil: Wjechałem tym razem na kanał - ruszanie kołem i nic. Kolega z lekka wpieniony, że coś sobie ubzdurałem.... Na drugi dzień znów przyjechałem z tym samym objawem ... na podnośnik znów i nic.... w momencie gdy samochód już był prawie opuszczony brakło prądu - koleś wpieniony kopnoł w koło ... i wtedy usłyszeliśmy ten dźwięk ja byłem zadowolony bo miałem racje, że coś jednak słyszałem a koleś był mocno zdziwiony taką sytuacją. Po ok 20 min włączyli prąd i dokładnie zbadaliśmy - występowało tylko przy cześciwo obciążonym kole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragomir Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Ja też u siebie słyszałem stuki w okolicach prawego koła, ale okazało się że wypadła uszczelka od rury do nawiewu od strony pasażera i tłukła przy wstrząsach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przemo_78 Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Ja też stawiamłbym na sworzeń wahacza. Przerabiałem to ostatniej zimy, takie dziwne stuki z okolicy kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 w sumie jak wpiszesz w wyszukiwarce to znajdziesz wiele odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 sworznie lub,,,, uwaga.. uszkodzone mocowanie amortyzatora z karoseria auta nie do wykrycia na wyrzęsarkach z czym to sie wiąże ? jak sie naprawia jakie koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziut Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Mam to samo w mojej Almie ... sworznie wymienione, amorki ok, łączniki stabilizatora wymienione, łożysko amortyzatora (górne mocowanie) wymienione i dalej stuka pozostaje sworzeń tylny wachacza (ten przykręcany do podwozia) który nie występuje jako część zamienna (tylko z całym wachaczem), no chyba że ktoś ma jeszcze jakiś pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 z czym to sie wiąże ? jak sie naprawia jakie koszty? szczerze mowiac nie wiem planuje jakos za miecha lub dwa wstawic autko do garazu .. wezwac znajmoka mechanika i rozkrecic wsztko i zobaczyc co tak stuka mi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi