Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10] Kontrolki i dodatkowe wskazniki

Gość lycha666

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lycha666

Witam wszystkich! Jezeli dubluje temat to przepraszam z gory administratora) Otoz mam male pytanie poniewaz chece zamontowac dodatkowe wskazniki w swojej primce a dokladnie czujnik teperatury i cisnienia oleju moze wiecie pod jakie przewody z modułu je podpiac i czy wogule sie da!? I pytanie numer dwa czytalem posty odnosnie kontrolki rezerwy u mnie w primce seryjnie nie bylo zarowki w tej kotrolce ale zamontowalem ja i... nic raz podczas deszczu zaczela sie leciutko swiecic i gasnac nie bylo rowniez kontrolki plynu do spryskiwaczy i tu mam nastepne pytanie czy da sie to naprawic??? I jeszcze jedno male pytanko do czego jest pomaranczowa kontrolkoa (O/D OFF) czy jakos tak i czerwona w kształcie jakiegos ''dymiacego tłumika'' Jezeli macie jakies koncepcje i schematy do Primki prosze o odpowiedz na forum lub maila. Z gory dziekuje

NISSAN PRIMERA 1.6 LX KOMBI 1995 rok. Angielska z fajera po prawej stronie :-)

do czego jest pomaranczowa kontrolkoa (O/D OFF)

przypuszczam ze masz automata - jeśli tak to to jest O/D OFF -> over drive (nadbieg) wyłączony

co do reszty to nie wiem :sad:

Nie mam automatycznej tylko bylem ciekaw do czego jest! Musze wiedziec wszystko o tym samochodzie! :-) Dzieki za odpowiedz! Pozdrawiam!

Na 100% to jest Overdrive, na temat wskaźników nie mam zielonego pojęcia,może Coobcio sie wypowie...;p....

Pozdrawiam

Gość Rafał L

Jak ogólnie wiadomo kontrolki rezerwy paliwa często świrują w primerkach. Żarówka napewno była tylko często zapalała się bez powodu i poprzedni właściciel ją poprostu wyjął (tak sobie myśle). :roll:

Co do kontrolki poziomu płynu spryskiwaczy zależne jest to od wersji wyposażenia samochodu (moja primera też jej nie ma).

Kontrolka O/D OFF jest od automatycznej skrzyni biegów, tak jak koledzy wyżej to wyjaśnili.

Kontrolka z "dymiącym tłumikiem" to pewnie chodzi o kontrolkę informującą o nadmiarze wody w filtrze paliwa, ale to w dieselkach.

Pozdrawiam

Gość lycha666

Dzieki wszystkim za informacje, a co ze wskaznikami bo juz je kupilem a nie wiem jak podłaczyc mam cisnienie oleju, temperature oleju i woltomierz z tym ostatnim nie bede mial problemow a co z reszta to nie wiem slyszalem ze sa jakies przesciowki pod filtr oleju ale jak jest w praktyce to nie wiem! No a moze wiecie jakie inne wskazniki mozna zamontowac w primce benzynowej bez turbin i innych bajerow! ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...