Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Silniki beznynowe w P12

Gość XGrzesX
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cornholio78

który silnik 2.0? SR20DE czy QR20DE?

i który silnik 2.0 w avensisie? ten 128 konny czy 150 i 147 konny z wtryskiem bezpośrednim?

bo z tego co wiem to przy ostrej jeździe silnik toyoty na bezpośrednim wtrysku zżera więcej paliwa niż QR20DE, mniej pali za to przy delikatnym traktowaniu pedału gazu

.... silnik znajomego...nie lal oleju... - gdybym nie znal tematu, to bym tez nie uwierzyl - auto bylo serwisowane w Nissanie, przewaznie jezdzilo dluzsze trasy - ja czuje sie o tyle glupio, ze to ja polecilem mu Nissana, a teraz sie sadzi z Nissanem o kase/naprawe...

gadalem z bylym dilerem nissana w BB i mowi ze za duzo powstawiali wszelkiego rodzaju czujnikow do silnika i to przy dziadowskiej benzynce skutkuje wysokim spalaniem - sam mial 1,8 i narzekal na wysokie spalanie i slabe osiagi..

pzdr

nie ma to jak stare SR20........., najwidoczniej małżeństwo z francuzami nie wyszło na dobre solidności nissana........

może kup primere P12 i przeszczep SR20DET........ :D:D:D

Zastanawia mnie dlaczego silnik 2.0 jest aż tak nieekonomiczny

Wydaje mi się że francuzi maczali w nim palce i został spieprzony nie ma to jak stary sprawdzony SR20 z lat 90-99 w późniejszym okresie go modernizowali tzn. Psuli.

Pszeszczepić jak juz to na starą dwulitrówkę wraz z wiązką :D

Cieszyć się zarówno lepszą dynamiką jak i mniejszym spalaniem no i przedewszsytkim bezawaryjnością :D

za 3200zł można kupić kompletny silnik SR20DEH (z P11) z pełnym osprzętem w stanie idealnym, mam źródła do takowych jakby ktoś chciał.