Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

powypadkowa blokada zaplonu w n16

Gość qbus27

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam maly problem , kupilem bita almere rok 2003 , ladnie zlozylem i nie pali , czuc paliwo ale nie pali, slyszalem ze jest to kwestia wycisniecia jakiejs blokady powypadkowej w komputerze , gdzie to moge znlesc , z gory dzieki za pomoc

ewentualnie kto mi to kolo tarnowa moze tanio zrobic

pozdrawiam

[ Dodano: Czw 27 Lip, 2006 19:16 ]

dodam jeszcze ze silnik kreci , pompa dziala ale nie dostaje iskry chyba bo nie zapala , prosze pilnie o rade co sie moze dziac

A paliwo dochodzi? Ja miałem taki przypadek, że zsunął mi się przewód paliwowy z pompy paliwa i benzyna lała się pod samochód. Pompa jest pod tylną kanapą, myślę, że nie zaszkodzi sprawdzić.

W Fiatach jest taki przycisk odcinający prąd podczas wypadku - jest to coś w rodzaju kulki która podczas gwałtownego przeciążenia wypada z mocowania - natomiast w nissanach nie słyszałem żeby coś takiego było :roll:.

Poszukaj pod fotelami w komorze silnika - może znajdziesz jakiś przycisk z gumową obudową ale jak pisałem nie jestem pewiem czy Nissan coś takiego robił...

W Fiatach jest taki przycisk odcinający prąd podczas wypadku - jest to coś w rodzaju kulki która podczas gwałtownego przeciążenia wypada z mocowania - natomiast w nissanach nie słyszałem żeby coś takiego było :roll:.

Poszukaj pod fotelami w komorze silnika - może znajdziesz jakiś przycisk z gumową obudową ale jak pisałem nie jestem pewiem czy Nissan coś takiego robił...

taki wylacznik bezpieczenstwa jest w kazdym samochodzie zasilanym elektryczna pompa paliwa! jest on po to ze w przypdaku dachowania pompa przestaje tloczyc i jest mniejsze prawdopodobienstow zaplonu paliwa.

w megane tez jest cos takieg!

w nissanie tez gdzies musi byc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...