Gość almerka N16 Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 Witam,czy ktoś się może z Was orientuje ile kosztuje konserwacja podwozia? dziś byłam na przeglądzie i niestety almerke już zaczyna "łapać" pod spodem...troszkę mnie to zdziwiło,bo autko ma przejechane 48 tyś,ma 5 lat i głównie stoi w garażu...ale tak czy siak,koleś radził zeby to albo zakonserwować albo kupić jakiś spray na literke "B...",wjechać gdzieś na kanał i popsikać od spodu...ale szczerze mówiąc boje się za to sama zabierać więc chyba oddam autko w jakieś fachowe ręce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek101120 Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 Ten spray to pewnie Baranek. Ja za konserwacje pozwozia zaplacilem 250 pln a za progi od wewnatrz 50 pln. Za konserwacje calef furki czyli pozwozie i srodek chcieli 450 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpaynemm Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 Chętnie podłącze się do wątku :grin: powiedzcie a gdzie na terenie Warszawy można wykonać taką operację zabezpieczania antykorozyjnego?? Coś niedrogiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny38 Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 Pytałem kolęge co ostatnio robił konserwacje całego autka podobno solidnie zapłacił 400zł. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 nasuwa się pytanie dlaczego kolega po zimie nie mył auta pod spodem??? to kosztuje 20-30zł znacznie łątwiej jest zapobiegać niż potem leczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość almerka N16 Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 ja jestem kolezanką,hihi :wink: autko było zawsze po zimie gruntownie myte a jednak ją "bierze" :? dzięki chłopaki za odp. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 ten środek na "B" to Bitex , specjalny do zabezpiecznia podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość almerka N16 Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 nie ma sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość subu Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Sam robiłem konserwacje podwozia. Najpierw wszystko wyczyściłem drucianą szczotką na łożoną na wiertarke,potem odtłuściłem propanolem(skażony spirytus) na to nałożyłem warstwe cortaninu (super sprawa zjada całą rdze) Jak wszystko wyschnie pomalowałem farbą antykorozyjną a potem wszystko srodkiem bitumicznym w aerozolu. Robiłem to na kanale jedną sobotę i trzyma bezbłędnie-bardzo wazne dobrze wszystko oczyścić i odtłuścic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość almerka N16 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 wsumie brzmi łatwo,ale wątpie żebym sama dała rade to zrobić :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość subu Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Mam nadzieję że jakas męska ręka się znajdzie do pomocy . Jest to typowo męska sprawa ale warto zrobić to samemu bo wiadomo co było zrobione w razie czego służę pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gibi Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Rust check lub elaskon polecam - na googlach wszystko znajdziecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość N_15 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Rust check lub elaskon polecam - na googlach wszystko znajdziecie Zgadzam sie z Toba w 100% Polecam Rust check :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marekkubica Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 ja przy okazji konserwacji zalozylem nadkola i teraz jestem spokojny o moja Almerke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gibi Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Rust check lub elaskon polecam - na googlach wszystko znajdziecie Zgadzam sie z Toba w 100% Polecam Rust check :one: Praktykowałeś na własnym aucie? znasz może jakąs firmę w Trójmiescie, która to robi. W Centtrali powiedzilei, ,że autoryzowanego przedstawiciela mają najbliżej w Słupsku i Starogardzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olgi Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Poprzednie auto zrobiłem rust checkiem - kosztowało ok. 400 PLN ale przez kolejne trzy lata do jego sprzedaży zero problemów z podwoziem. Niestety przy konserwacji sprowadzili auto do pionu na lewym boku więc przez następny tydzień męczyłem się z instalacją rozruchową - wtrysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Witam,czy ktoś się może z Was orientuje ile kosztuje konserwacja podwozia? dziś byłam na przeglądzie i niestety almerke już zaczyna "łapać" pod spodem...troszkę mnie to zdziwiło,bo autko ma przejechane 48 tyś,ma 5 lat i głównie stoi w garażu...ale tak czy siak,koleś radził zeby to albo zakonserwować albo kupić jakiś spray na literke "B...",wjechać gdzieś na kanał i popsikać od spodu...ale szczerze mówiąc boje się za to sama zabierać więc chyba oddam autko w jakieś fachowe ręce... w sosnowcu gdzies w ok zagurza jest dobry zaklad. Ktos z forum konserwowal tam fure to samo polecilem mojemu ojcu . pojechal i wrocil zadowolony calkowity koszt to 400pln lub 200 ( podwozie) i 200 (nadwozie) o tu jest too tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rutino Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 1. a jak twoja gwarancja na blachę? jak takie młode auto rdzewieje, to może to jest problem dealera, a nie twój? (nie wiem jakie są ograniczenia tej gwarancji, czy auto jest bezwypadkowe?) 2. dobrze zrobiona konserwacja musi kosztować, to nie sztuka chlapnąć z wierzchu smarem za 200zł. to jeszcze polepsza warunki dla rdzy. przez jakieś dwa lata nic nie widać a potem nagle dziury. opinia o firmie odrzdewiającej jest b. ważna (ale nie taka), że ktoś właśnie wrócił i jest zadowolony (patrz pkt. 2). najlepiej zrobić to jak subu. o ile się potrafi, ja mam lewe ręce:) bo tylko właściciel się przyłoży i tą rdze wyczyści. 3. mi blacharz powiedział że taniej niż 500zł nie ma sensu, bo on musi się dostać do wszystkich profili wewnętrznych. (inaczej pkt 2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 1. a jak twoja gwarancja na blachę? jak takie młode auto rdzewieje, to może to jest problem dealera, a nie twój? (nie wiem jakie są ograniczenia tej gwarancji, czy auto jest bezwypadkowe?)2. dobrze zrobiona konserwacja musi kosztować, to nie sztuka chlapnąć z wierzchu smarem za 200zł. to jeszcze polepsza warunki dla rdzy. przez jakieś dwa lata nic nie widać a potem nagle dziury. opinia o firmie odrzdewiającej jest b. ważna (ale nie taka), że ktoś właśnie wrócił i jest zadowolony (patrz pkt. 2). najlepiej zrobić to jak subu. o ile się potrafi, ja mam lewe ręce:) bo tylko właściciel się przyłoży i tą rdze wyczyści. 3. mi blacharz powiedział że taniej niż 500zł nie ma sensu, bo on musi się dostać do wszystkich profili wewnętrznych. (inaczej pkt 2) mnie konserwacja profili zmaknietych zajela jakies 2 h wiec problemu tu nie ma! tak to jest ze podwozie almer nie podlega gwarancji na powłoke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość N_15 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Rust check lub elaskon polecam - na googlach wszystko znajdziecie Zgadzam sie z Toba w 100% Polecam Rust check :one: Praktykowałeś na własnym aucie? znasz może jakąs firmę w Trójmiescie, która to robi. W Centtrali powiedzilei, ,że autoryzowanego przedstawiciela mają najbliżej w Słupsku i Starogardzie Rust check jest godny polecenia :mikolaj: Sprawdzone w praktyce. Niestety trzeba wyszukać autoryzowany zakład, który to robi, bo podobno nie idzie tego nigdzie kupic :> Trzeba najlepiej obdzwonić wszystkie warsztaty blacharsko-lakiernicze :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memal Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Praktykowałeś na własnym aucie? znasz może jakąs firmę w Trójmiescie, która to robi. W Centtrali powiedzilei, ,że autoryzowanego przedstawiciela mają najbliżej w Słupsku i Starogardzie Firma Arso '76 z Gdańska (ul. Gdańska 21E, tel.58 342 93 32) - za 550 pln pospawali podłużnicę, tłumik i zrobili kompletną konserwacje podwozia z profilami zamkniętymi. Przyjezdzam dzisiaj - autko błyszczy sie jak psu jajca (nie wiedziałem ze może byc taki czysty, alusy jak nowe!!!), w srodku odkurzone chyba kurde pompą prózniową (żadnego paprocha - mi tak sie nigdy nie udało). No i podwozie - podłuznica elegancko pospawana, do tego pospawany tłumik (byla dziura) a cała reszta zakonserwowana. Razem z profilami!! Na moje pytanie ze mialo byc bez, pan z warsztatu mowi ze to gratis! Normalnie szok. W czasach wszechobecnego robienia ludzi w wiadomo co, wciskania kitów i dojenia na maxa z kasy znajduję takich ludzi! Do tego oczywiście papier na gwarancje na 3 lata i zaproszenie na wiosnę celem skontrolowania tego co zrobili. Oczywiście mogli coś zrypać co wyjdzie później (nie sądze - zajmują sie blacharką od 30 lat) ale nawet jesli tak się stanie to z czystym sumieniem polecam ich zdecydowanie!! [wypowiedź człowieka z Mitsubishi Trójmiasto] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marekkubica Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 A znacie jakis warsztat z okolic Bielska - Bialej co zajmuje sie tego typu sprawami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi