Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[W10] - wkurzająca kontrolka "otwartych drzwi"

Gość ceziman

Rekomendowane odpowiedzi

Od dzisiaj zaczęła mnie wkurzać pojawiająca się kontrolka sygnalizacji otwartych drzwi, zapala się podczas jazdy! Najczęściej zaraz przy ruszaniu na 1 i 2 biegu, potem praktycznie gaśnie... przy jeździe na trasie kontrolka ta zapala się zaraz po zamknięciu wszystkich elektrycznych szyb, w chwili otworzenia choćby 1cm jednej z szyb kontrolka gaśnie... co za cholera? Tak samo mam powalony nawiew, że działa tylko na 4 pozycji (ale o tym już pisaliście), licznik czasami wariuje (skacze ze 100km/h podczas jazdy na zero itp.), szyba elektryczna kierowcy raz działa automatycznie (czyli po jednym przyciśnięciu opuszcza się bądź zamyka już dalej samoczynnie) a innym razem trzeba trzymać przycisk do pełnego zamknięcia lub otwarcia, no i jeszcze kontrolka ABS nie gaśnie po katalogowych 7 sekundach... pali się do momentu uruchomienia silnika. Czy ktoś zna odpowiedź na moje bolączki? Bardzo ładna ta moja primerka, zadbana itd. tylko te pierdołki... ehhh... :x Pomóżcie please!

U mnie z kontrolką była podobna sytuacja. Okazało się, że mam schrzaniony mikrowyłącznik w klapie tylnej. Poprzez nawiercony kiedyś otwór do mocowania tablicy rejestr. przedostała się woda i wyłącznik wariował. Pamiętaj jednak, ze może to być równie dobrze każdy inny styk, np. w drzwiach lub masce nad silnikiem. Co do sterownika szyb to radzę go zdemontować i nasmarować jakimś smarem technicznym( tylko nie za dużo). Robota szybka i prosta.

jak ci licznik warjuje to znaczy ze linka już się kończy...

kontrolka ABS jest podłączona pod coś od zapłonu (czy ABS ci wogóle działa?? )

Dzięki wielkie za dobre rady!! A propos kontrolki to okazał sie mikrostyk w tylnej klapie - lekkie czyszczenie i działa jak nówka :) Licznik to pewnie linka :( a kontrolka ABS to jeszcze będę musiał poszukać przyczyny bo ABS działa sprawdzałem :) Dzięki Koledzy!!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...