Gość appaloosa Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 Podczas zabawy z montaże m el szyb przestał mi działać centralny zamek - tzn coś tam klika przy zwarciu przewodów koło schowka, ale zamek się nie załącza. Nie wiecie co to może być ? Wszystkie bezpieczniki są ok. Przekładałem przekażnik od centralnego zamka i może on siadł - nie wiecie jak to sprawdzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny38 Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 Podczas zabawy z montaże m el szyb przestał mi działać centralny zamek - tzn coś tam klika przy zwarciu przewodów koło schowka, ale zamek się nie załącza.Nie wiecie co to może być ? Wszystkie bezpieczniki są ok. Przekładałem przekażnik od centralnego zamka i może on siadł - nie wiecie jak to sprawdzić ? Zdecydowanie odradzam koledze kombinowanie z szybami elektrycznymi metodą prób i błędów bo nie skończy się tylko na niedziałającym centralnym, a znacznie gorzej.Przekaznik jeżeli klapie to raczej napewno działa chyba że wypaliłyby się styki. Przekaznik najprościej mówiąc to elektromagnes który porusza dzwignią ze stykami odpowiednio je zwiera lub rozwiera. Wystarczy więc na cewkę elektromagnesu podać napięcie i powinien klapać wtedy miernikiem sprawdzić odpowiednie styki. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość genjusz Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 jak podczas przelaczania slyszysz jak cos brzeczy, syczy, trzaska to znaczy ze przekaznik sie posypal, takie dzwieki dobiegaly u mnie spod maski, wtedy posypal sie przekaznik od halogenow. jezeli to zwykly przekaznik jak od halogenow to koszt okolo 4-8zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość appaloosa Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 Witam El szyby podłączam już teraz u znajmego elektryka samochodowego, tzn on podłączy mi całą elektrykę , ale ja mam najpierw poprowadzić wszędzie kable. No ale problem z centralnym zamkiem pozostał - tzn jeszcze się tym nie zajeliśmy, dlatego zanim elektryk zacznie mi szukać usterki chciałbym dowiedzieć się coś w temacie od szanownych grupowiczów. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość genjusz Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 appaloosa, jak robiles malowanie wycieraczek to masz jakies fotosy jak rozkrecales zeby ladnie je zdjac do pomalowania, czy malowales na samochodzie, osobiscie wolalbym je najpierw zdjac i do piaskarki, a potem dopiero malowanie, bede wdzieczny jesli uzyczylbys zdjec jakis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość appaloosa Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 Witam Całe info jest tutaj: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?p=217038#217038 Fotki niedługo, ale myślę że opis na razie wystarczająco obrazuje sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość genjusz Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 dzieki wielkie, jakos tego nie moglem sie doszukac :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość appaloosa Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 jak podczas przelaczania slyszysz jak cos brzeczy, syczy, trzaska to znaczy ze przekaznik sie posypal, takie dzwieki dobiegaly u mnie spod maski, wtedy posypal sie przekaznik od halogenow. jezeli to zwykly przekaznik jak od halogenow to koszt okolo 4-8zl Nic nie brzęczy, cyka coś jakby elektromagnes, ale nic się nie dzieje - nie wiecie co jest przyczyną i który to przekaźnik do sprawdzenia ? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinndm Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 a gdzie jest przekaźnik od zamka centralnego? Jak jestem w środku to jak się chcę zamknąć to zamek się zamyka i nagle otwiera i tak kilka razy i słychać cykanie chyba w przekaźniku jak wciskam przycisk od centralnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.