Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10] śmieci w dmuchawie

Gość marmor

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżdżę Primerą p10 z 91 roku. Z tego co wiem nie ma w nich filtra pyłkowego. Wkurza mnie, gdy włączam dmuchawę a z wszystkich nawiewów wylatuje kurz, dmuchawce i inne badziewie.

Czy można temu w jakiś sposób zaradzić ? Chodzi mi o możliwość założenia gdzieś - czegoś w rodzaju filtru.

Pozdro.

Tragedia :evil: - wczoraj po przejechaniu około 200 m polną drogą i włączeniu dmuchawy zostałem zasypany wszelkiej maści nasionkami - to jest jakieś nieporozumienie :evil:

U mojego ojca w starym poldku czegoś takiego nie ma !

Pamietam to :D W swojej tez tak mialem. Ach wspomnienia :grin: Ja zostawialem na wlotach powietrza szmatke i jak gdzies jechalem to ja sciagalem. Rozwiazanie malo wygodne ale jakos dzialalo.

Witam.

Nie tak dawno na tym forum padło pytanie: Czy w P10 był montowany filtr pyłkowy (kabinowy). Otóż w tamtych latach była to nowość i w seryjnych autach tego nie montowano. Ale była oferta w ramach tzw. dodatkowych akcesoriów (skierowana glównie do alergików) domontowania takiego filtra. Dotyczyło to N14 i P10. Filtr dokładano do tunelu, pomiędzy dmuchawę a nagrzewnicę. I wiem, że przez pewien czas po produkcji tych aut, takie filtry były dostępne w ASO. Czyli jest realne założenie takiego filtra u Ciebie. To tyle z mojej wiedzy na ten temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...