Gość Puzon Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 Wydaję mi się,że to przez to,ze dostaje w d... bo na kontrolce oleju nie ubyawa spalanie ocke.y nic się z silnikiem nie dzieje ma 134 kkm ale dlaczego filtr powietrza jest brudny i mokry zmieniam go co 10kkm czy to przez to że śmigam na gazie i dostaje nismo w d... zgyzliwe podpowiedzi nie mile widziane interesuję mnie czy się martwić tym czy nie :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 Mokry? jeśli olej to byłoby tłuste A może masz zimny dolot z pod auta? Jeśli tak to może zassał wodę i brud się rozmazał na filtrze :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Puzon Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 Mokry? jeśli olej to byłoby tłusteA może masz zimny dolot z pod auta? Jeśli tak to może zassał wodę i brud się rozmazał na filtrze :wink: no wg mnie to jest takie raczej tłuste, ale oleju nie bierze. Wiec czy to jest problem czy go niema? :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 W takim razie to odma brudzi filtr. Ja miałem w obudowie filtra filc i opary oleju zostawały na nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał L Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Wydaje mi się że kolega Tomaszek ma rację. Sprawdż filtr PCV może jest już strasznie zabrudzony i przepuszcza olej, albo wcale go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peteros Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Tyle że w P11 2.0i filtr PCV nie występuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Puzon Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Tyle że w P11 2.0i filtr PCV nie występuje... to z czego wynika problem?czy to w ogóle problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Myślę że filtr powietrza ma być czysty! Więc jest to jakiś problem! Załóż filtr na odme i po problemie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Puzon Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Myślę że filtr powietrza ma być czysty!Więc jest to jakiś problem! Załóż filtr na odme i po problemie! tzn gdzie na odmę napisz bo nie łapię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Jasne :!: Strzałką zaznaczony :wink: Tylko się nie śmiać z obudowy stożka :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał L Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Tyle że w P11 2.0i filtr PCV nie występuje... A....... to nie wiedziałem :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 skoro zyga olejem az na wkladke to ciekawe jak wyglada przepustnica :?: mozesz rozmontowac i przeczyscic. napewno jest cala zasyfiona. moja wygladala tragicznie a filtr byl czysty. teraz filterek na odmie i problem z glowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurgenik Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 W 2.0 TD nie ma chyba filtru PVC, a ostatnio widzę, że odma zaczyna zapodawać mocniej - widać to na wężu przy korku wlewu oleju. Efektem dalszym jest ten opisany tutaj: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?p=207228#207228 Co jeszcze orpócz opisanych tam zjawisk może usyfić odma w 2.0 TD? Dlaczego ostatnio poajwiły się takie tłuste przedmuchy - dodam że zużycie paliwa mocno wzrosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi