Gość white-falcon Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Muszę się pochwalić jaką maszynką rozbijałem się za czasów komuny Więc do rzeczy: Rodzice mieli kiedyś Nissana Sunny z 80r. Przywieziony z Holandii za czasów komuny. Sprzedali go co prawda 7 lat temu, ale cały czas pamiętam tę maszynę... Mieliśmy ją przez 17 lat, nie było żadnej poważniejszej usterki. Nissanek miał 76 km. Do 160km/h dochodził bez problemu. Maks. jechał 180 km/h. Napędzik na tył. Poprostu super maszyna. Do dzisiaj nie mogę przeboleć tego, że rodzice go sprzedali. W ciągu 17 lat był wymieniany tylko tłumik i katalizator, rdza go nie ruszała. Samochód miał jedną stłuczkę z lampą (mama uczyła się parkować :oops: ). Trzeba było lakierować błotnik, po głębszych namysłach został polakierowany cały samochód... 8) Pamiętam jak dziś, ze ojciec jechał samochodem bez świateł, siedzeń, okuć itd. poprostu samą blachą i silnikiem, by lakiernik się nim zajął. Policja jakoś tak krzywo się w tedy patrzyła na niego... :shock:. Jak naprawie skaner, to wrzuce jego fotki :mrgreen: A, no i jeszcze były super miękkie siedzenia-teraz takich nie robią... :sad: A Wy może mieliście jakieś bardzo stare Nissany? P.S. Właśnie dlatego jestem wierny Nissanom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Siema!! Ja mam drugiego już z rzędu Nissana Bluebirda i jest niesamowity zapraszam na moją stronę o Bluebirdach http://bluebirdclub.w.interia.pl pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SL Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Moze jestem niedoinformowany i sie nie znam, ale cos mi nie pasuje. 1. Nissan Sunny z 80r? Przecież Słonka były od 82, wczesniej był Cherry. 2. W 80 r. katalizator? Przeciez jeśli samochód był z 80 roku to jego projekt gdzies z poczatku lat 70 a wtedy to chyba katalizatorów nie znali. Mógłby ktoś to wyjasnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość white-falcon Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Moze jestem niedoinformowany i sie nie znam, ale cos mi nie pasuje. 1. Nissan Sunny z 80r? Przecież Słonka były od 82, wczesniej był Cherry. 2. W 80 r. katalizator? Przeciez jeśli samochód był z 80 roku to jego projekt gdzies z poczatku lat 70 a wtedy to chyba katalizatorów nie znali. Mógłby ktoś to wyjasnić? http://pl.wikipedia.org/wiki/Nissan_Sunny B310 taki mieli rodzice, możliwe, że z katalizatorem coś popieprzyłem, byłem w tedy młody :oops: Obiecane zdjęcie To ja i piękna kierownica Dutsun Nissan Sunny (Od dziecka wiedziałem co dobre 8) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SL Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 A dlaczego część posta Pana white-falcon z odpowiedzią i zdjeciami widzę dopiero jak wejdę na stronę "odpowiedz"? Czy tylko ja tak mam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bort Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Już poprawione - dobrze się wyświetla. A przy okazji, wkrótce wrzucę na forum zdjęcia mojego Bleubirda i trochę o nim napiszę. Ciekawa warsja jest i ma fajne rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Sunny N13 pojawił się w europie w 1986 roku. Technicznie był bardzo zbliżony do modelu B12, lecz nadwozie zaprojektowano od nowa. Do napędu posłużyły silniki beznynowe o pojemnościach 1,1 (50KM),1,3 (60KM),1,6(90 i 115 KM) i 1,8 (125 KM) l oraz 1,7 (75 KM) D To diesel 1,7 ma 75 koni :shock: - mi cały czas mówili, że 54 8) CZy ktoś mi to wyjaśni :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 "Sunny N13 pojawił się w europie w 1986 roku. Technicznie był bardzo zbliżony do modelu B12, lecz nadwozie zaprojektowano od nowa. Do napędu posłużyły silniki beznynowe o pojemnościach 1,1 (50KM),1,3 (60KM),1,6(90 i 115 KM) i 1,8 (125 KM) l oraz 1,7 (75 KM) D" Z tego co mi wiadomo to silnik benzynowy był chyba nie 1.1 tylko 1.0 - E10... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość white-falcon Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Już wiem o co chodziło z katalizatorem. Jak samochód pojechał na badanie techniczne, to ten pracownik co go badał był bardzo ździwiony, że jest aż tak bardzo przyjazny środowisku i to bez katalizatora :razz: Samochody z katalizatorem miały gorsze wyniki niż nasz Sunny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Pojazd na fotkach to Datsun Scherry... byly wersje sedan (zdjecie) i hatchback... sasiad mial identycznego... kupil go zdaje sie w baltonie. Pamietam jeszcze bardzo dobrze nalepke na szybie "nissan forever" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 "Sunny N13 pojawił się w europie w 1986 roku. Technicznie był bardzo zbliżony do modelu B12, lecz nadwozie zaprojektowano od nowa. Do napędu posłużyły silniki beznynowe o pojemnościach 1,1 (50KM),1,3 (60KM),1,6(90 i 115 KM) i 1,8 (125 KM) l oraz 1,7 (75 KM) D"Z tego co mi wiadomo to silnik benzynowy był chyba nie 1.1 tylko 1.0 - E10... ... i jeszcze 1.4 (75KM) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość boris.blank Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Ja jeździłem Laurel'em z silnikiem 2.8D. Takiego samego ma mój sąsiad i jest szansa, że auto go przeżyje - w zasadzie auto niezniszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pio@ridaz-unit.pl Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Pojazd na fotkach to Datsun Scherry... To nie jest tak do konca. Ten model wystepowal pod nazwa nissan suny. (W japonni robi sie takie do dirftow na rb26 i wystepuja pod nazwa Suny)Tylko zauwazcie ze jak kolega napisal to bylo sciagniete z hohlandi, tam nie wiadomo jak trafilo itd. Nissan rozwala mnie nazwami. Pulsar zamiast Suny. Mojego 180sx nazwali dla nas europejczyków (poza gb) 200sxem. O fenomenie takiej nazwy jak Datsun rozwodzic sie nie bede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi