Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Odciecie zapłonu

supernissanb12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No cóz to może i u mnie odcinać gdzies przy końcu. Może kiedys sprawdze jak będe jechał jesli odetnie gdzies przy koncu obrotka to napewno napisze na forum. Specjalnego testu juz chyba nie będe robił.

chłopaki silniki zasilane LPG I i II generacji nie mają ocinka kręcą siędo takich obrotów aż przeskoczy rozrząd albo jak się spotkają tłoki z zaworami :D

Na benzynce się dokonuje tego typu pomiarów.

Ps. Bardzo fajny widok GA14DE i ponad stówka na II biegu :)

• 2 tygodnie później...

no ja np. tez nie mam na gazie odciecia..to normalka...normalnie moj nissan( ktory jezdzi tragicznie :P ) odcina mi na bezynie na 2 biegu przy 70km/h, natomiast na gazie lecialem ponad 80 i nic nie odcinalo..a co do odcinek na gazniku to mam n14 i mam odciecie a mam gaznik ;)...Pozdroo :)

a moze cos masz z gaznikiem lub czyms innym bo to raczej nie odcinka, mi w silniku 1.2 przy 70km/h na 2 ostro jeszcze jedzie do gory a koniec biegu objawia sie jako pozostanie obrotow i predkosci przy jednej stalej wartosci i napewno nie jest to szarpanie itp :) np na 3 jedzie do 130km/h, cisne pedal na maksa i tak jedzie nie wiecej nie mniej i nic nie szarpie :P sprawdz lepiej co to moze byc :)

(na 2 jakos do 95 i zostaje przy tej predkosci, ale to robilem tylko raz i obiecalem silnikowi ze ostatni raz :)

to powiedzcie co robi MOJ SILNICZEK ze przy wysokich obrotach szarpie ?..mowicie ze nei mam odciecia bo mam gaznik to w takim razie co? chomika mam na kolowrotq w silniku i podczas wysokich obrotow spada z niego ? :P heh :)

moim zdaniem coś niedomaga, pisales chyba wczesniej ze silnik nie ma sily na benzynie (pojedynek z punto)... sprawdz gaznik u jakiegos mechaniora

• 10 miesięcy temu...
Masz odcięcie na poziomie 7500 obr.min.

Widzę że nie nalerzysz do grupy ludzi któzy lubią do tylu kręcić - ja wpadłem w nałóg i za kazdym razem jak wsaidam do swojej primy to muszę ją zakręcona do odciny :D

Sprawdziłem juz jakiś czas temu: A więc tak na postoju po wciśnięciu gazu na luzie obrotek żeczywiście musi mieeć przekłamanie i kręci sie za 8tyś. obr. Sprawdziłem na 3 biegu i ciągnołem do końca gdzieś za 7500 obr.min. I odcina.

[ Dodano: Pią 20 Lip, 2007 19:55 ]

Odnośnie zgrzytającej 2-ójki to problem zniknoł dokładnie nie wiem nawet kiedy ale zdaje mi się że zaraz po wymianie oleju w skrzyni.