Gość qrczakx Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Witam! Gdzie można znaleść centralkę, sterownik ABS-u w Nissan Primera P11? Tzn. urządzenie do którego przychodzą kabelki z czterech czujników ABS-u. Pozdrawiam serdecznie wszystkich posiadaczy Nissanów. Qrczak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emir Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 jesli sie nie myle to jest na przodzie za prawym plastikiem kolo schowka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Wg mnie jest w tunelu środkowym miedzy siedzeniami kierowcy i pasażera. Tu nawet było o tym http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=19937 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emir Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 ale sterownik ABS jest chyba kolo schowka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Wg mnie jest w tunelu środkowym miedzy siedzeniami kierowcy i pasażera.Tu nawet było o tym http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=19937 Niee, tamto to było sterowanie jaśków. Centralka ABS jest za osłoną przy prawym przednim słupku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 O rzesz w morde jakieś bielmo mi na oczy wejszło sorry oczywiście chodziło o ABS a nie AIR BAG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qrczakx Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Dzięki za info. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolek Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 komputerek abs znajdziesz pod plastikiem w nogach pasażera po prawej stronie a powinno na nim pisać BOSCH anti-blockier-system 0 265 108 013 abs5c2.3 numer nissana to NISSAN 47850 2F000 łapany jest na dwa wkęty z główkami 10 właśnie mam taki w ręku a jaki masz problem z abs???? ten komputerek zbiera sygnały z kół i steruje zaworkami na poszczególne koła w pompie abs pod maską z lewej strony przy wlewie płynu do spryskiwaczy pompa o numerze BOSCH 0265 214 202 nr nissana to 476003J300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qrczakx Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Znalazlem przyczyne awarii mojego ABS-u. W w lewym kole z przodu jest uszkodzony kabel. Ale golym okiem tego nie widac. Lokalizacja usterki: Sprawdzilem omomierzem na postoju rezystancje tych czujnikow, jednego okolo 1,7kOhm, natomiast drugiego poza zakresem pomiarowym (sprawdzalem tylko dla przednich kol). Do tego o bardzo duzej rezystancji (poza zakresem) podlaczylem do wtyczki przy nadkolu, pod maska, omomierz i zaczalem manipulowac kablem w roznych miejscach (jest mocowany w kilku punktach), tak tarmosilem go na wszystkie strony i w koncu omomierz pokazal zblizona wartosc jak ten w drugim. Usztywnilem prowizorycznie kabel, podlaczylem ponownie wtyczke i wlaczylem kluczyk, po chwili kontrolka ABS-u zgasla. Wczesniej palila mi sie non stop, po wlaczeniu kluczyka. Musze tylko nadsztukowac kabel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.