Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Autoalarm

Gość krzysztofk

Rekomendowane odpowiedzi

Gość krzysztofk

witam czy wiecie moze gdzie w aso mogli zamontować centralke alarmu w almerze 2003. bo przy zamknieciu drzwi kierunki mrugają dzwięku nie ma i dioda w kabinie non stop lekko świeci.autoalarm chalenger

pozdrawiam krzychu

najpierw sprawdz czujnik od otwarcia maski - tzn osusz go bo tam sie woda dostaje i ten czujnik daje zwarcie.

a centralnka moze byc przy oslonie nadkola przy kierowcy... taki wypukły plastik kolo podstawki na lewa noge...

a alarm wczesniej wydawal jakies dzwieki z siebie?? bo mi sie wydawalo ze po FL to juz nowsze alarmy montowali i one byly bezglosnie przy zamykaniu i otwieraniu - centralke masz w kluczyku?

Gość krzysztofk
najpierw sprawdz czujnik od otwarcia maski - tzn osusz go bo tam sie woda dostaje i ten czujnik daje zwarcie.

a centralnka moze byc przy oslonie nadkola przy kierowcy... taki wypukły plastik kolo podstawki na lewa noge...

a alarm wczesniej wydawal jakies dzwieki z siebie?? bo mi sie wydawalo ze po FL to juz nowsze alarmy montowali i one byly bezglosnie przy zamykaniu i otwieraniu - centralke masz w kluczyku?

raczej w kluczyku bo w kluczyku mam centralny.czujnik od maski juz sprawdzałem bo konektor byl wysunięty.teraz jeszcze znaleźć centralke.

dzięki za info

Ja mam almę po FL i sterowanie alarmem w kluczyku, który jest powiązany z centralnym zamkiem. W kluczyku są dwa przyciski - otwieranie i zamykanie. Alarm jest bezgłośny, ale tylko wtedy jeżeli tego chcę, tzn. jeżeli auto jest zamknięte (alarm aktywny) to mogę otworzyć zamki przyciskiem "otwórz" i wtedy alarm dezaktywuje się głośnym sygnałem. Natomiast jeżeli chcę auto otworzyć bezgłośnie to najpierw muszę nacisnąć przycisk "zamknij" i zaraz po nim przycisk "otwórz". Przy zamykaniu auta kolejność jest odwrotna.

Pozdrawiam

no to u mnie jest podobnie tylko zabawa jest klawiszami pilota...

Ciocia ma alme z 2005 roku i ma centralke w kluczyku i alarm nie wydaje z siebie dzwiekow...

dlatego napisalem ze myslalem ze alarm jest bezglosny... ;)

Chelelnger z tego co pamiętam jest programowalny i ma mozliwości różne - nie wiem jaki typ montuja w autach, wiekszość niestety jest programowalna specjalnym programatorem... (ja ma ST 800 - bez programatora ani rusz coś w nim zmienić.

Chelelnger z tego co pamiętam jest programowalny i ma mozliwości różne - nie wiem jaki typ montuja w autach, wiekszość niestety jest programowalna specjalnym programatorem... (ja ma ST 800 - bez programatora ani rusz coś w nim zmienić.

dokladnie tak - tez sie naczytalem o tym...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...