Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[WP11] 2,0TD -czyżby siadał przepływomierz?

Gość Radkiewicz Krzysztof

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Radkiewicz Krzysztof

Witam

1) Podczas szybkiego ruszania na skrzyżowaniu moja primerka 2.0TD zastanawia się chwilę zanim ruszy.Ta chwila to może sekunda ale moim zdaniem tak nie powinno być.

Podobnie gdy np. auto się wolno toczy-wrzucam 2 wciskam gaz,a tu znowu moment zastanowienia.Czy tak powinno być? Czy to opóźnienie wynika z siadającego przepływomierza?

2) Jakie są objawy zużycia świec żarowych?

Często moja primka zanim zapali to trochę to trwa(powinien to być ułamek sekundy,a trwa może 2-3sekundy)

Czy wszystkie Primki 2,0TD odpalają znacznie dłużej niż na dotyk?

Dzięki za odpowiedzi

Sprawdź jakie masz przyspieszenie, jak wyjdzie duzo ponad 14s do 100 to wg. mnie jest to uszkodzony przepływomierz. Ja mam uszkodzony i mam przyspieszenie około 20s do 100. Możesz też sprawdzić napięcie na przepływomierzu wg. rady pawła_s

Musisz rozgrzać silnik i na uruchomionym silniku na wolnych obrotach zmierzyć napięcie między 5-tym pinem w przepływomierzu (przewód o kolorze biało-niebieskim) a masą. Aby dostać się do tego pina wciśnij tam szpilkę. Masę weź bezpośrednio z akumulatora. Przy prawidłowo działającym przepływomierzu napięcie powinno być w granicach 1,9 - 2,3V. Jak mierzyliśmy przepływkę z Adammem to u niego było 1,7V. Po wymianie jego samochód odzyskał werwę.

Z tego co zauważyłem u siebie i w kilku innych primerach to żadna nie odpala na dotyk, u mnie zanim załapie trwa to jakies 2s.

Kurcze u mnie ładnie paliła, aż było miło = na dotyk. Oststnio pękł mi pasek alternatora i zablokował silnik = pękł pasek rozrządu:( Po naprawie głowicy ma właśnie takie objawy jak opisujecie + dodatkowo chura białego dumu. Nie wiem dlaczego tak jest? Jeden mechanik twierdził, że może by żle ustawiona pompa? Może ktoś mi pomoże? Z góry dzieki.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...