Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Hamulce tył i piasta przód

Gość Krzychoo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

1) Witam! Od jakiegoś czasu słyszę stukanie w prawym przednim kole przy skręcaniu, co to może być? aha i do tego przy cofaniu coś mi stuka?

2) Ile moga kochtować komplet hamulców na tył?

Mam nissana N 14

Gość dominik86st
) Witam! Od jakiegoś czasu słyszę stukanie w prawym przednim kole przy skręcaniu, co to może być? aha i do tego przy cofaniu coś mi stuka?

Jeśli to szczególnie przy ruszaniu i maksymalnie skręconych kołach -przegub (koszt około 220) . Jeśli np. wjeżdżasz w dziurę przy skręconych kołach łącznik stabilizatora. (koszto około 80)

) Ile moga kochtować komplet hamulców na tył?

www.4cars.pl :D

Gość grzesrock

siemka wlasnie wymienialem szczeki hamulcowe w swoim N14 firmy Ferodo pod symbolem FSB 412 w cenie 83,00 zł za komplet. Zakupione tutaj http://www.sklepmoto.pl/ narazie sie ukladaja ale juz widac roznice polecam naprawde...... przy wymieanie radze zaopaytzyc sie w sciagac do bebnow bardzo usprawnia prace :) pozdrawiam i zycze powodzenia.

Jeśli masz zurzyty przegub to będziesz słyszał stukanie przy skręconych kołach w czasie ruszania do przodu i dotyłu. Ja za japoński przegub zapłaciłem 225zł.

Zużyty przegub, ja wlaśnie wymieniłem i miałem te same objawy tyle, że u mnie było go słychać już przy jeździe na wprost. Przegub 116 PLN a robocizna 0 ;). Tak na marginesie sworznie 555 sprzedawane w JC przelatują przez wachacz (za mała średnica) więc ostrzegam przed ewentualnym zakupem. Te z logo JC pasują ale wytrzymują na naszych drogach max 3 mieszki więc też nie polecam.

pozdrawiam

siemka wlasnie wymienialem szczeki hamulcowe w swoim N14 firmy Ferodo pod symbolem FSB 412 w cenie 83,00 zł za komplet. Zakupione tutaj http://www.sklepmoto.pl/ narazie sie ukladaja ale juz widac roznice polecam naprawde...... przy wymieanie radze zaopaytzyc sie w sciagac do bebnow bardzo usprawnia prace pozdrawiam i zycze powodzenia.

A mnie szczęki kosztowały 45 zł i wcale nie trzeba było żadnego sciagacza bebnów - jeden zszedł bez żadnego problemu, a drugiego trochę musiałem ruszyć śrubami wkręcanymi w beben, żeby go wypchnąć

Dzieki Panowie za informacje-wiadomo dobre rady zawsze w cenie :smile:

[ Dodano: Sro 16 Sie, 2006 ]

Hej hej!

Wymieniłem już tarcze hamulcowe koszt jednej to 65zł/szt firma japońska JC, natomiast klocki hamulcowe 70zł za koło i do tego dochodzi robocizna 40 dychy no i 310zł poleciało.

Jeszcze mam temat przegubu tez pewnie z 200 poleci :?

• 3 tygodnie później...
Tak na marginesie sworznie 555 sprzedawane w JC przelatują przez wachacz (za mała średnica) więc ostrzegam przed ewentualnym zakupem. Te z logo JC pasują ale wytrzymują na naszych drogach max 3 mieszki więc też nie polecam.

Marud - jak to jest z tymi sworzniami 555 - są japońskie, dobrze się sprzedają (pytałem znajomego z hurtowni) to czemu miały byc za małe??? Nie kumam nic a nic :?: :roll:

Bubel Made in Japan? A te z JC po 39zł to rzeczywiście lipa na kilka miesięcy.

1) Witam! Od jakiegoś czasu słyszę stukanie w prawym przednim kole przy skręcaniu, co to może być? aha i do tego przy cofaniu coś mi stuka?

Mam nissana N 14

mi tez cos stukało na prawym przednim kole przy manewrowaniu na parkingu (przy szybszej jeździe nie)

postukało sobie przez mniej więcej tydzień... potem coraz rzadziej(tzn. raz tak raz nie)...

i jeszcze rzadziej...

w końcu pojechałem do mechanika żeby mi ogólnie spradził auto (przed przegladem)

on juz nic nie znalazł :shock:

wniosek: moje auto sie samo naprawia :D ??