Gość Krzychoo Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 1) Witam! Od jakiegoś czasu słyszę stukanie w prawym przednim kole przy skręcaniu, co to może być? aha i do tego przy cofaniu coś mi stuka? 2) Ile moga kochtować komplet hamulców na tył? Mam nissana N 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dominik86st Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 ) Witam! Od jakiegoś czasu słyszę stukanie w prawym przednim kole przy skręcaniu, co to może być? aha i do tego przy cofaniu coś mi stuka? Jeśli to szczególnie przy ruszaniu i maksymalnie skręconych kołach -przegub (koszt około 220) . Jeśli np. wjeżdżasz w dziurę przy skręconych kołach łącznik stabilizatora. (koszto około 80) ) Ile moga kochtować komplet hamulców na tył? www.4cars.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Mi tez się wydaje że to przegub zobacz to: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=18417 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzesrock Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 siemka wlasnie wymienialem szczeki hamulcowe w swoim N14 firmy Ferodo pod symbolem FSB 412 w cenie 83,00 zł za komplet. Zakupione tutaj http://www.sklepmoto.pl/ narazie sie ukladaja ale juz widac roznice polecam naprawde...... przy wymieanie radze zaopaytzyc sie w sciagac do bebnow bardzo usprawnia prace pozdrawiam i zycze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Jeśli masz zurzyty przegub to będziesz słyszał stukanie przy skręconych kołach w czasie ruszania do przodu i dotyłu. Ja za japoński przegub zapłaciłem 225zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marud Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zużyty przegub, ja wlaśnie wymieniłem i miałem te same objawy tyle, że u mnie było go słychać już przy jeździe na wprost. Przegub 116 PLN a robocizna 0 . Tak na marginesie sworznie 555 sprzedawane w JC przelatują przez wachacz (za mała średnica) więc ostrzegam przed ewentualnym zakupem. Te z logo JC pasują ale wytrzymują na naszych drogach max 3 mieszki więc też nie polecam. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SL Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 siemka wlasnie wymienialem szczeki hamulcowe w swoim N14 firmy Ferodo pod symbolem FSB 412 w cenie 83,00 zł za komplet. Zakupione tutaj http://www.sklepmoto.pl/ narazie sie ukladaja ale juz widac roznice polecam naprawde...... przy wymieanie radze zaopaytzyc sie w sciagac do bebnow bardzo usprawnia prace pozdrawiam i zycze powodzenia. A mnie szczęki kosztowały 45 zł i wcale nie trzeba było żadnego sciagacza bebnów - jeden zszedł bez żadnego problemu, a drugiego trochę musiałem ruszyć śrubami wkręcanymi w beben, żeby go wypchnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzychoo Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Dzieki Panowie za informacje-wiadomo dobre rady zawsze w cenie :smile: [ Dodano: Sro 16 Sie, 2006 ] Hej hej! Wymieniłem już tarcze hamulcowe koszt jednej to 65zł/szt firma japońska JC, natomiast klocki hamulcowe 70zł za koło i do tego dochodzi robocizna 40 dychy no i 310zł poleciało. Jeszcze mam temat przegubu tez pewnie z 200 poleci :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarsar Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Tak na marginesie sworznie 555 sprzedawane w JC przelatują przez wachacz (za mała średnica) więc ostrzegam przed ewentualnym zakupem. Te z logo JC pasują ale wytrzymują na naszych drogach max 3 mieszki więc też nie polecam. Marud - jak to jest z tymi sworzniami 555 - są japońskie, dobrze się sprzedają (pytałem znajomego z hurtowni) to czemu miały byc za małe??? Nie kumam nic a nic :?: :roll: Bubel Made in Japan? A te z JC po 39zł to rzeczywiście lipa na kilka miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartas Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 1) Witam! Od jakiegoś czasu słyszę stukanie w prawym przednim kole przy skręcaniu, co to może być? aha i do tego przy cofaniu coś mi stuka?Mam nissana N 14 mi tez cos stukało na prawym przednim kole przy manewrowaniu na parkingu (przy szybszej jeździe nie) postukało sobie przez mniej więcej tydzień... potem coraz rzadziej(tzn. raz tak raz nie)... i jeszcze rzadziej... w końcu pojechałem do mechanika żeby mi ogólnie spradził auto (przed przegladem) on juz nic nie znalazł :shock: wniosek: moje auto sie samo naprawia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi