Gość notek Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Wiem, wiem... ja nie mam Almery: mam Note'a 1.6, ale... drgania mnie denerwują. :shock: Takie drobne, z dużą częstotliwością - lusterko mi drży, ale do tego się można przyzwyczaić: natomiast po dłuższej trasie mrowi mnie w stopie od pedału gazu (nie wiem jak w Almerach ale w Note jest elektroniczny, więc to od nadwozia a nie od linki). Obadałem jedną z poduszek (pod maską - prawa strona auta): silnik drży, ale ta poduszka NIC nie przenosi, a tłumi należycie. Przy ok. 3000-3200 obr. silnik jest też dość głośny, ale do tego można się przyzwyczaić - do mrowienia w pedał gazu to już gorzej :neutral: W ASO twierdzą, że "niektóre Nissany tak mają i trudno" - ale w ASO różne rzeczy twierdzą, więc nie wiem czy wierzyć. Tym bardziej, że to denerwujące jest w nowym aucie. Macie jakąś radę? Bo archiwum przeglądnąłem, trochę podobnych postów znalazłem, ale rady... żadnej. Od czego te drgania są, co je przenosi - jakaś poduszka silnika, układ wydechowy czy co? :roll: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elgreen Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 U mnie podobnie - lamera 1.5 03' , silnik zaczyna buczec przy ok 3000rpm (120km/h na 5ce) oraz mrowienie na pedale. Dlatego trzeba szybko przeskoczyc do 140 i jest cisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bankroot Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Macie jakąś radę? Bo archiwum przeglądnąłem, trochę podobnych postów znalazłem, ale rady... żadnej. :roll: :shock: buty z shock absorberem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elgreen Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 very funny, W zimowych butach tego nie czuc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cronos Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 very funny,W zimowych butach tego nie czuc. Czyli działa. :one: Jeśli Cię to pocieszy, to mi nieco bardziej drży np. schowek na okulary w podsufitce. Głównie na niskich obrotach i na zimno, ale jednak. Co prawda ja mam diesla, więc może dlatego. Nowe Nissany też potrafią czasem zadrżeć (zwłaszcza jak mnie widzą :one: :diabel2: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elgreen Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 u mnie nie ma podsufitki :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.