Gość chemix Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Witam wsystkich na forum!! To mój pierwszy post. :grin: :!: Własnie stałem się posiadaczem Nissana Almera 1.4 w wersji 3 drzwiowej. Mam pytanie odnośnie fabrycznego immobiliser-a. Jak mocne jest to zabezpieczenie? Czy poprzestając tylko na tym zabezpieczeniu mogę mieć pewność, że autkiem nikt mi nie odjedzie? (czy są sposoby na jego ominięcie....?) Myślę o jakimś alarmie. Nie za drogim a skutecznym, może jeszcze o jakimś pstryczku-elektryczku co odcina zapłon. Może polecicie mi coś? To chyba tyle na pierwszy raz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Witam wsystkich na forum!! To mój pierwszy post. :grin: :!: Własnie stałem się posiadaczem Nissana Almera 1.4 w wersji 3 drzwiowej. Mam pytanie odnośnie fabrycznego immobiliser-a. Jak mocne jest to zabezpieczenie? Czy poprzestając tylko na tym zabezpieczeniu mogę mieć pewność, że autkiem nikt mi nie odjedzie? (czy są sposoby na jego ominięcie....?) Myślę o jakimś alarmie. Nie za drogim a skutecznym, może jeszcze o jakimś pstryczku-elektryczku co odcina zapłon. Może polecicie mi coś? To chyba tyle na pierwszy raz pozdrawiam Witam Kazde zabezpieczenie jest do ominiecia. Fabryczny immobiliser jednak znacznie utrudnia zadanie zlodziejom. Alarm jednak proponuje zalozyc, zawsze to jakies dodatkowe zabezpieczenie np straszak dla drobnych zlodziejaszkow radyjek itp. Pozdrawiam 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 zawsze możesz zamontować odcięcie pompy paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chemix Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 OK. Samochód nie jest nowy. nie jest łakomym kąskiem, zadje się. Jak myślicie, jak wielkie jest zaintereowanie takimi samochodami? Oczywiście alarm wstawię. (może jakaś propozycja?) Z tego zo wyczytałem na forum, aby złamac NATS (ja mam wersję 2) należy podłączyć się do centralki laptopem. To prawda? Jeśli tak, to pospolici złodzieje raczej takich rzeczy nie mają (program rozkodowujący i choćby komputer)... Kolejne pytanie: Jak długo może potrwać złamanie takiego kodu. Jeśli postawię zabezpieczony samochód pod domem, to czy zdążę zbiec na dół do samochodu? Trochę się boję o moje nowe autko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Jak długo może potrwać złamanie takiego kodu Myslisz, ze faktycznie ktos moze to wiedziec? Kolego, zarty to ja naprawde lubie, ale w maju Jeśli postawię zabezpieczony samochód pod domem, to czy zdążę zbiec na dół do samochodu? a moglbys najpierw opisac jak szybko potrafisz biegac? Trochę się boję o moje nowe autko Gina samochody wszystkich marek, jesli az tak bardzo sie boisz o swoje nismo, to zaplac autocasco i sen bedziesz mial spokojniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 pstryczek-elektryczek to fajna sprawa tylko nie montuj go w standardowym miejscu alarm jest dobry tak jak kolega pisal wczesniej na amatorow cudzego grania, ale przydac sie pewnie przyda... a na ktorym piętrze mieszkasz ?? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chemix Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 IV piętro. 90 sekund na parking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 no to co zdolniejszy moze juz odjechac Twoja bryka hehe ale jak masz ubezpieczony i zalozysz alarmik to juz nic wiecej sie nei da zrobic... chyba ze masz psa - to mozesz go zatrudnic do pilnowania almerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 juz nic wiecej sie nei da zrobic... Mysle, ze jednak jeszcze cos jest np nocne dyzury z wiatrowka w oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chemix Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Ostatecznie ustawiłem sobie termin instalacji autoalarmu i kupuje wiatrówkę. Strzeżcie się Mam wersję 75KM. Czytałem na forum o zwiększaniu mocy silnika, (Pomijam pomysł z cięciem rurki ERG(?) i zaślepianiem dziurki) - czy udało się to komuś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Mysle, ze jednak jeszcze cos jest np nocne dyzury z wiatrowka w oknie troche meczące zajęcie ale pewnie skuteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yukan1 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 a wie ktos gdzie i za ile mozna dorobic taki kluczyk z immobilaserem? bo chyba w tym kluczyku cos "siedzi" i trzeba byloby tez to skopiowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 a wie ktos gdzie i za ile mozna dorobic taki kluczyk z immobilaserem? bo chyba w tym kluczyku cos "siedzi" i trzeba byloby tez to skopiowac Witam. A z jakiego kolega jest miasta? bo nie widze Dorabiaja np w Lodzi na ul. Kilinskiego koszt chyba ok 80zl razem z kluczykiem, ale nie jestem pewien. Zapytaj uzytkownika Gumbi bo on tam dorabial Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarki Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Z tego zo wyczytałem na forum, aby złamac NATS (ja mam wersję 2) należy podłączyć się do centralki laptopem. To prawda? Jeśli tak, to pospolici złodzieje raczej takich rzeczy nie mają (program rozkodowujący i choćby komputer)... Kolejne pytanie: Jak długo może potrwać złamanie takiego kodu. Jeśli postawię zabezpieczony samochód pod domem, to czy zdążę zbiec na dół do samochodu? Żartujesz chyba :grin: Złodziej z laptopem. jak namierzą auto to podmieniaja w kilka sekund cały komputer i tyle z Twoich kodów. jeśli nie uda im sie odjechac w kilka sekund to zrezygnują. najlepszym zabezpieczeniem jest AC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 spr podmienic w 5 sek komputer. w n15 dostanie sie do niego to niezla gimnastyka, nie mowiac o wyjeciu i zamianie wtyków. Taka operacja wymaga czasu i spokoju. ps. nie to zebym to robil na ciemnych parkinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yukan1 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Witam.A z jakiego kolega jest miasta? bo nie widze Dorabiaja np w Lodzi na ul. Kilinskiego koszt chyba ok 80zl razem z kluczykiem, ale nie jestem pewien. Zapytaj uzytkownika Gumbi bo on tam dorabial Pozdrawiam glownie z warszawy choc czasami z lub okolic lublina wiek ktos gdzie mozna tanio dorobic kluczyk w wawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Nie wiem czy najtaniej ale napewno solidnie dorabiaja jak sa centra handlowe i pasaze to tam sa zegarmistrzowie i wlasnie dorabianie kluczy. Z kolega jezdzilem aby dorobic kluczyk do Seata gdzie naprawde wkodowanie kluczyka nie jest takie proste. Tylko tam dorobili w rozsadnej cenie niz ASO. Co do dostania sie do kompa w N15 jest tak latwo poniewaz jest w srodku i mozna go podmieniac siedzac w aucie a nie grzebiac pod maska jak w wielu autach. Odkrecenie laczowki to klucz 10 i sprawne paluszki. Kostke stacyjki odkreca sie srubokrecikiem a zlamanie zapadki to jak wiadomo tylko lamak potrzebny. Jak ktos chce aby jego Alma nie odjechala to niech zrobi odciecie za kompem, czujnika na wale albo chociazby iskry. Jest wiele sposobow niestandardowych, wystarczy schemat i wiedza co zrobic, by zlodziej zostal zaskoczony przez nas a nie my przez niego. Pompki i inne odciecia zasilania przy stacyjce to dla wyrafinowanego gnojka zadna nowosc. A najlepszym zabezpieczeniem to poprostu AC. Na szczescie era kiedy N15 byly chodliwe juz minela, chociaz gnojkow nigdy nie zabraknie ktorzy chca zarobic przez nocke kilka stowek bo akurat nasze auto o ktore dbamy stoi w ciemnym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi