Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Prykanie przy zmianie katazlizatora

Gość Polak

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj wymienilem katalizator. Zaklad ma dobra opinie i pare rzeczy u nich robilem. Zalozyli mi jakis uniwersalny model firmy Magnaflow i od tego czasu po przyspieszaniu puszczeniu nogi z gazu samochod jakby delikatnie..."pierdzi" To samo na parkingu. Przykrecam do 4 tys obrotow puszczam a on tak troche metalicznie prum prum prum...odglos wyraznie dochodzi z pod podwozia. Wymieniali mi jeszcze jedno laczenie na siatke. Czy ktos wiec co sie dzieje?

Objaw jest tylko na gazie. Bylem jeszcze raz w warsztacie i powiedzieli ze silnik dostaje za duzo gazu i dopala sie w katalizatorze i zebym udal sie do gazownika.

• 3 miesiące temu...

W mojej primce mam dokładnie to samo. "Tuningowe" pyr,pyr, pyr mnie wkurza. Miesiąc po instalacji (rok temu) pojechałem do gazowników, gdzie zubożyli mieszankę. Efekt jest taki, że pyrkanie jest dalej, a auto jeżdzi bardziej wołowato.Ciekawy jestem, czy komuś się udało opanować ten temat.

Ja mam podobnie z tym że u mnie po katalizatorze została tylko obudowa i sobie pomyślałem że dlatego tak sie zachowuje że sama blacha jest, ale skoro z katalizatorem jest tak samo to już straciłem koncepcję...

• 1 miesiąc temu...

Mam to samo, ale nie przeszkadza mi to. Co więcej, całkiem fajny efekt (zwłaszcza przy dużym wydechu) :> . Na benzynie jest normalnie.

Z tego co słyszałem (nie pamiętam, czy ktoś mi mówił, czy tu na forum przeczytałem) żeby nie było pierdzenia na gazie, trzeba przyspieszyć odpowiednio zapłon - oczywiście chciałbym, żeby ktoś sprytniejszy w temacie potwierdził to co napisałem, bo ręki za to uciąć sobie nie dam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...