Gość chaq Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Nie orjentuje się ktoś z was gdzie można dostać dzwignie do przednich wycieraczek do Almery N15. W hurtowniach nie ma i nie ma zamienników. Więc zostaje oryginał - tylko gdzie mógłbym go dostać i ile kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawcioman Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Szukaj na necie a jak nie to hurtownia nie moze zamowic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 sprawa jest prosta - idziesz na kilka złomowisk lub placy aut rozbitych szukasz almy i wyjmujesz dźwignię. w aso to będą strasznie drogie więc sobie odpuść . poszukaj też dobrze na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jumper Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 uzywanych raczej nie ma co kupowac bo bedzie wylatywac !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chaq Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Generalnie chodzi mi o sam element mocujący dzwignie polączoną bezpośrednio z silnikiem i polączony mechanizm wycieraczek. A dokładnie o gumowo plastikowy zacisk wchodzący na sforzeń(bolec) dzwigni wycieraczki. Najprościej będzie chyba kupić tzn wyjąć cały mechanizm z jakiegoś szrota. Chyba że wiecie coś na temat własnie takich pierdułek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIS Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Niestety stala przypadlosc N15. Na forum bylo tego troche ale po krotce: Zamienniki sa jak dobrze poszukasz. Z tego co kojaze to w Wawie ktos kupil caly komplet za 100zł (nowy) Uzywanych (ze szrotow, rozbiorek), a juz tym bardziej z Anglikow nie kupoj. Starcza na jakis czas a potem znow to samo... (ja wywalilem 80zł i po pol roku znow mi sie wszystko rozsypalo ) Ja kupilem wlasnie tą czesc ktorej szukasz w ASO za 60zł (pół ramienia). Wiec podzwon do kilku i popytaj.. moze akurat trafisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciek1985 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Witam!!!wiesz co ja zrobiłem!!!!??? bardzo tanim kosztem zaoszczędziłem 140 zł bo tyle kosztuje dzwignia!!!! a więc przebierciłem tą kulkę na którą wciskamy ten plastikowy kore( ten który się wyrabia) kulke na wylot przewierć!!!!!następnie to samo zrobiłem z tym korkiem!!!i skręciłem to śrubą troszke mniejszą od wywierconej dziurki!!!!-żeby był luz!!!w ten sposób mam już na zawsze problem z głowy!!!!!niezapomniej o podkładkach! [ Dodano: Pią 11 Sie, 2006 11:30 ] A jeszcze jedno!!!!urzywaną dzwignie ja kupiłem!!!!!i pochodziła dokładnie 2 dni!!!!!i to samo się stało a zpłaciłem 70 zł!!!!!!dla twojej wiadomości od nissana suny też pasuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny38 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 w ten sposób mam już na zawsze problem z głowy!!!!! Obym nie był złym prorokiem ale obawiam się że nie będzie na zawsze. Tam są spore obroty i boje się że to Ci się szybko wyrobi szczególnie ten plastikowy korek :sad: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ajac Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Witam!!!wiesz co ja zrobiłem!!!!??? bardzo tanim kosztem zaoszczędziłem 140 zł bo tyle kosztuje dzwignia!!!!a więc przebierciłem tą kulkę na którą wciskamy ten plastikowy kore( ten który się wyrabia) kulke na wylot przewierć!!!!!następnie to samo zrobiłem z tym korkiem!!!i skręciłem to śrubą troszke mniejszą od wywierconej dziurki!!!!-żeby był luz!!!w ten sposób mam już na zawsze problem z głowy!!!!!niezapomniej o podkładkach! [ Dodano: Pią 11 Sie, 2006 11:30 ] A jeszcze jedno!!!!urzywaną dzwignie ja kupiłem!!!!!i pochodziła dokładnie 2 dni!!!!!i to samo się stało a zpłaciłem 70 zł!!!!!!dla twojej wiadomości od nissana suny też pasuje! Maćku. Co Cię wzięło z tymi wykrzyknikami, opiłeś się. Kilka postów wyżej to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chaq Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Dzieki za rady, spróbuje z tą śrubką. Niezły pomysł gratukuje kreatywności. Mam tylko nadzieje że moment przy ścinaniu nie będzie za duży i mi nie wywali obu ramion przez maske. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi