Gość niedospielin Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 OSTATNIO W NIEDZIELĘ WYMIENIAŁEM OLEJ W MOJEJ ALMERCE I ZAUWAŻYŁEM "DZIWNĄ" KOŃCÓWKĘ Z DOŁĄCZONYM PRZEWODEM SPOD KTÓREJ WYDOSTAWAŁ SIĘ OLEJ. WYGLĄDA TO NA CZÓJNIK. ZNAJDUJE SIĘ TO TUŻ OBOK FILTRA OLEJU JAKIEŚ 5-7 CM W PRAWO OD NIEGO NA TEJ SAMEJ WYSOKOŚCI PATRZĄC OD DOŁU AUTA. ZAUWAŻYŁEM ŻE WYGLĄDA TAK JAK BY NIE BYŁ DO KOŃCA WKRĘCONY W OBUDOWĘ SILNIKA. WIDAĆ GWINT. DOOKOŁA NIEGO BYŁ OLEJ. WYCIEK JEST BARDZO NIEWIELKI , ALE TROCHĘ MNIE NIEPOKOI. BAŁEM SIĘ GO DOKRĘCAĆ BO NIE WIEM CO TO JEST. CZY WY TEŻ TAK MACIE ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 nie krzycz a co do czujnika to jesli sie spod niego olej wylewa to chyba cos nieteges... poza tym moze napisz jaka almerak ??;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niedospielin Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 ALMERKA JEST Z 1996r sedan poj. 1.6 SLX prosto z niemiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost30 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 czujnik ciśnienia oleju , koszt nowego (zamiennik) około 15 złoty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Witam. Najpierw wypadałoby ustalić, czy cieknie z niego, czy spod niego. Te czujniki mają gwint stożkowy i to jest uszczelnieniem. Na tej samej zasadzie co np. korki w skrzynii biegów. Tylko czujnik jest delikatniejszy, dokręca się go siłą ok. 1,5 kg-m. Mocniej bym nie radził, bo można go urwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Rok temu z czujnikiem ciśnienia oleju miałem podobnie, też się "pocił". Mechanik zarekomendował wymianę - może zbyt pochopnie. W każdym razie zamienników z JC nie polecam, bo były 2 i za każdym razem po kilku tygodniach pojawiał się problem nie świecenia się kontrolki ciśnienia oleju przy zapalaniu na gorącym silniku. w końcu założyłem oryginał (niestety za 80 pln ) i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.