Gość domin6000 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Czy ktos wie jakie szczotki Boscha pasuja do rozrusznika w nissanie sunny '91 rok 1,4 L N14. :roll: Jezeli tak to prosze o odpowiedz.Ewentualnie moze ma ktos do sprzedania caly rozrusznik lub same szczorki. Z góry dziekuje. Osoba do kontaktu:Łukasz Tel 694-106-899 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lesik 63 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 rozbierz rozrusznik wyjmij szczotki i coś dopasujesz. Do Primerki 2,0D pasują szczotki od Poloneza po niewielkim spiłowaniu papierem ściernym (ok1mm). Kosztują 2 pln*4szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli27 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 W N14 trzeba kupić typowe nie da sie dopasować przynajmniej ttak twierdził mój mechanik no i zaplaciłem 30zł za szczotki.Myśle ze to i tak nie dużo szczotki te dostaniesz w każdym lepszym sklepie motoryzacyjnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bober85 Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 witam. ja wymieniałem szczotki w n14 2.0 D i zapłaciłem za nie 20 zł za nowe japońskie. Elektryk odradził mi zakładania szczotek "jakichś tam" np. z poloneza bo tamte są typo grafitowe(ciemne), a fabrycznie u mnie były taki złotawe. Ponoć przy dieslu powinny być takie bo ma on większeg o "kopa" na rozruch. No cóż. Dobrego elektryka warto czasem posłuchać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sparrow Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Witam! Wymieniałem szczotki w rozruszniku HITACHI w sierpniu i zastosowalem BOSCH BSX 75 nr katalogowy 2 007 014 026 koszt 12 pln za 4 szt. Są to szczotki węglowo-miedziane. Pasują prawie idealnie(prawie bo trzeba dolutować końcówki :smile: ). Rozrusznik kręci bez problemu wiec moze sprobujesz??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.