Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nie swieci prawe swiatlo mijania...

Gość Krzysiek_Lublin
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Krzysiek_Lublin

Kolejny problem z moja Primera :( Otoz od jakiegos czasu nie swieci mi prawe swiatlo mijania. Od jakiegos czasu mam na mysli gdzies od konca ubieglej zimy. Problem ten dotad ignorowalem, gdyz w dzien na swiatlach nie jezdzilem, a i w nocy zbytnio mnie na drogach nie bylo widac. A ze zbliza sie okres, gdy swiatla beda konieczne, nie moge sobie pozwolic na dalsze olewanie tego problemu. Nastepny problem w tym problemie jest taki, ze na poczatku tej usterki, gdy poruszalo sie rpzelacznikiem kilka razy owe swiatlo zaskakiwalo i palilo sie normalnie. Dodatkowo dochodzila tez kwestia temperatury, bo w zimniej kabinie nie chcialo zaskoczyc, dopiero po jakims czasie gdy w aucie bylo troche cieplej. Na bank nie jest to wina zarowki... Sprawdzalem chyba na 3, a zeby miec dodatkowa pewnosc kupilem nowa. Swiatla postojowe i drogowe ("dlugie") dzialaja bez zarzutu. Prosilbym o jakas rade, ewentualnie kolegow z NKP Lublin o praktyczna pomoc, gdyz przyznam szczerze, ze mechanik ze mnie kiepski :)

PS. Jeszcze jedno pytanie odnosnie swiatel, ale teraz tak bardzie szczegolowo. Chodzi o to, ze po zapaleniu swiatel mijania, nie swieci mi sie zadna kontrolka...Swieci sie od dlugich kiedy dam blysk, czy wlacze, ale nie swieci mis ie nic, gdy jade na swiatlach mijania...Czy to normalne?? Wydaje mi sie, ze kontrokla taka powinna byc.

Z gory dzieki za rady i pomoc bo wiem, ze mozna na Was polegac :)

Jeżeli chodzi o kontrolke świateł mijania to wszystko jest ok :) tzn. niestety brak jest takowej co kosztowało mnie w ubiegłoroczny listopadowy , słoneczny dzień 100 zł i 2 pkt karne.

oj, co za problem z ta kontrolka - prawie zadne z japoncow z tego okresu takiej nie posiada - najlepiej jezdzic z wlaczonymi swiatlami caly czas to nie bedzie problemu, a pozatym wiele elementow jest podswietlonych gdy sa wlaczone swiatla - np zegar..

mialem 2 primery i sunny i nigdy nie mialem z tego powodu problemu..

Gość maddrajwer

A u mnie właśnie nie podświetlają się zegary, i bzyczek ostrzegający o włączonych światłach też nie działa. Nie wiecie czy to przypadkiem nie jest podłączone pod lewe tylne światło postojowe ?? Bo wywalało mi opno bezpiecznik i pociągnąłem zastępczy kabel do niego. Bezpieczniki mam wszystkie dobre

maddrajwer to jeżeli po puszczeniu innego kabla jest OK, to szukaj po kablu od tylnego światła postojowego, gdzieś musi być przewód przeterty i robi się zwarcie. Sprawdź w miejscu mocowania przewodów do klapy bagażnika (sedan) - u mnie własnie to samo się działo i tam było zwarcie

• 1 miesiąc temu...

u mnie to prawe światło zapala się czasami z 2 sekundowym opóźnieniem, jeśli nie świeci się dłużej rzeczywiście wystarczy zajrzeć do bezpieczników i poruszać nimi. Problem żaden, ale dlaczego tak się dzieje i to nie tylko u mnie?? :idea:

A ja myślę, że posypał się przełącznik od świateł. Na początku jeszcze zaskakiwał co jakiś czas, a potem styki całkiem się rozleciały i to może być powodem problemu. Poproś jakiegoś kolegę elektryka to szybko znajdzie Twoje światło mijania. Pozdrawiam.