Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zepsuty napinacz pasów / N15

maniek

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu nie działa poprawnie napinacz pasów od strony pasażera. W efekcie pas wisi sobie i jest podeptany :( . Jak zaradzić temu ?? Przeczyścić ten mechanizm zwijający pas ??

[ Dodano: Nie 20 Sie, 2006 14:17 ]

nikt nie ma z Was tego problemu ??

Witam, najprawdopodobniej pękła sprężyna spiralna która zwija pas albo się wychaczyła. Jak Masz czas i cierpliwość to możesz sie pobawić. Ja radzę kupić nowy pas i będziesz miał pewność że nie wyskoczysz przez szybę. Pozdrawiam.

Ja mam podobnie i to zarowno z pasem pasazera jak i kierowcy.

Nie zwija sie do konca i wisi...

Nie jest to niestety za kazdym razem a zalezy (chyba) od warunkow pogodowych. Zaulwazylem ze jak jest wilgotno to sie nie chowa i przy duzych upalach (pow. 30st.)

Natomiast mechanizm blokujacy dziala idealnie (szarpniecie pasa blokuje go) - wiec wydaje mi sie ze niebezpieczenstwa zadnego tu nie ma... :roll:

Almerka ma juz 11 lat i pewnie w calym tym mechanizmie cos sie wrabia..

No ale moze mozna temu jakos zaradzic ??

mój przykład opisał dobrze MI$ , tzn. mechanizm, który blokuje pas jest ok, tak samo naciąg pasa po zapięciu go też. problem jest tylko po odpięciu pasa i chęci zwinięcia go.

Jak ktos miał podobny problem i rozwiązał go to prosze o pomoc.

dzięki

U mnie pomogło "wymycie" pasów (woda z płynem i szmatka lub gąbka) oraz wyczyszczenie z syfu tych wieszaków-prowadnic pasa przy słupku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...