maniek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Od pewnego czasu nie działa poprawnie napinacz pasów od strony pasażera. W efekcie pas wisi sobie i jest podeptany . Jak zaradzić temu ?? Przeczyścić ten mechanizm zwijający pas ?? [ Dodano: Nie 20 Sie, 2006 14:17 ] nikt nie ma z Was tego problemu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasyr Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Witam, najprawdopodobniej pękła sprężyna spiralna która zwija pas albo się wychaczyła. Jak Masz czas i cierpliwość to możesz sie pobawić. Ja radzę kupić nowy pas i będziesz miał pewność że nie wyskoczysz przez szybę. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIS Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Ja mam podobnie i to zarowno z pasem pasazera jak i kierowcy. Nie zwija sie do konca i wisi... Nie jest to niestety za kazdym razem a zalezy (chyba) od warunkow pogodowych. Zaulwazylem ze jak jest wilgotno to sie nie chowa i przy duzych upalach (pow. 30st.) Natomiast mechanizm blokujacy dziala idealnie (szarpniecie pasa blokuje go) - wiec wydaje mi sie ze niebezpieczenstwa zadnego tu nie ma... :roll: Almerka ma juz 11 lat i pewnie w calym tym mechanizmie cos sie wrabia.. No ale moze mozna temu jakos zaradzic ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz WPR Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 To ja sie podłącze do pytania, jakis czas temu pas od strony pasazera sie poprostu nie "schowal" i sobie teraz wisi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 mój przykład opisał dobrze MI$ , tzn. mechanizm, który blokuje pas jest ok, tak samo naciąg pasa po zapięciu go też. problem jest tylko po odpięciu pasa i chęci zwinięcia go. Jak ktos miał podobny problem i rozwiązał go to prosze o pomoc. dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchar Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 U mnie pomogło "wymycie" pasów (woda z płynem i szmatka lub gąbka) oraz wyczyszczenie z syfu tych wieszaków-prowadnic pasa przy słupku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.