Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Pomocy!N15 obudowa z blachy kolektora w. Miska olejowa

Gość Martino
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich jestem nowy.Miesiac temu kupilem ALMERE 98. 1,4 90tys.przebiegu.

Czy jest mozliwe ,zeby przy takim przebiegu w misce olejowej zrobily sie juz dziury od rdzy i czy mozliwe jest aby oslona z przodu jak sie otworzy maske byla tak zardzewiala

ze az ma dziury? :cry:

widziałem kiedyś na giełdzie alme z 98 roku, srebrną, całą zeżartą, dosłownie całą, no może bez dachu, nie mogłem uwierzyć, myślałem z ojcem, że ona sama przypłynęła z japonii, niestety każdego auta trafia się gorszy egzemplarz

Siema

Moja Almera też jest z 98 roku. Mam ponad 130 tys przebiegu.

Miska olejowa jest troche zardzewiala ale nie ma dziur :!:

Za to gorzej wyglada ta oslona kolektora ale jakos sie trzyma.

W serwisie nissana jakis rok temu powiedzieli mi ze jest ona do niczego nie potrzebna i mozna ja wywalic ale nie wiem na ile jest w tym prawdy...

Pozdro

moja jest z 99 miska jest cała ale oslona kolektora dawno sie przepaliła , reszki dzwoniły

to wyrzuciłem reszte teraz jest bez i OK!

Dziekuje za odpowiedz wszystkim ,ale czy ktos ma od nowosci z Was ALMERE,a

oslona musi byc w tym miejscu bo katalizator z sonda lambda dozna szoku termicznego np. zalany w deszu przez wjechanie w wode i bedzie do wyrzucenia

Pozdrawiam wszystkich Marcin.

Miałem Golfa (95r) to nic nie rdzewiało W Almerze rdza pojawia się szybko prawie na wszystkich elementach metalowych U mnie jest to miska, klaksson, wlew paliwa, osłona i wiele innych. Dopóki nic nie odpada to się tym nie przejmuję. Na pocieszenie dodam,że Almera ma więcej zalet niż Golf!! Nie przejmuj się tylko jeździj a jak się coś sytanie to wymieniaj.

Mam almere N15 98 od nowości i zawsze pod chmurką - jedynie sam robiłem konserwację podwozia tylko wokół koła zapasowego(sedan) teraz pokazała się rdza w miejscu odplywu wody . Klocki hamulcowe od nowości(100 000) uklad wydechowy też, wymieniłem perę żarówek i dopiero teraz mam do wymiany sworznie przy wahaczach Z tego co wiem to ten rocznik (sprowadzony z Japoni) wszyscy- prawie -chwalą ja też. Szwagier ma rocznik 96 200kkm i co tydzień robi trasę Wiedeń - Polska jedynie mial problemy z klimą to normalka-szczelność

Witam!

Mam N15 z 99roku kupioną w salonie, garażowaną cały czas pod chmurką, nie konserwowaną, przebieg 90000km i oprócz wymienionych niedawno klocków i sworzni - to nic się nie dzieję. Wydech i osłony sa prawie idealne (oby nie zapeszyć ;) )

Odnośnie rdzy to mogę stwierdzić na przykładzie mojego kuzyna, że jego N16 wygląda baaardzo źle :-(( . Otóż jeździ do pracy codziennie autkiem, a z kominów wydobywa się coś żrącego, osiada na wszystkich autach, nie mażna tego domyć a efekt wychodzi po dwuch latach --- tragedia!

Dlatego nawiązując do tematu uważam, że środowisko w jakim przebywają nasze 'alcie' tak pieczołowicie pielęgnowane - ma znaczący wpływ na kondycję naszych pojazdów!

pozdrawiam JANOO1

N 15 (Japonia) nie psuje się. Rdzą, która czasami pojawi się na mniej istotnych elemetach nie należy się przejmować. Przy okazji, po 94 kkm ostatnio wymieniłem ..... bezpiecznik. No i olej (wiadomka). Wszycho. Auto jeżdzi, wszystko działa i oby tak dalej. Almera (98r.) sedan.

• 1 miesiąc temu...

Własnie kupiłem N15 z 96r. Miska praktycznie nadaje się do wymiany. Machanior poradził żeby ją pomalować hamereitem bezpośrednio na rdze i za bardzo nie skrobać bo zrobie dziure. Dziś tak zrobiłem - mam nadzieje że jeszcze troche wytrzyma :?