Gość Martino Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Witam wszystkich jestem nowy.Miesiac temu kupilem ALMERE 98. 1,4 90tys.przebiegu. Czy jest mozliwe ,zeby przy takim przebiegu w misce olejowej zrobily sie juz dziury od rdzy i czy mozliwe jest aby oslona z przodu jak sie otworzy maske byla tak zardzewiala ze az ma dziury? :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość N_15 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 :shock: Dziwne to wszystko! Ale skoro tak jest to znaczy, że jest to niestety możliwe :cry: :roll: :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 widziałem kiedyś na giełdzie alme z 98 roku, srebrną, całą zeżartą, dosłownie całą, no może bez dachu, nie mogłem uwierzyć, myślałem z ojcem, że ona sama przypłynęła z japonii, niestety każdego auta trafia się gorszy egzemplarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majek Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Siema Moja Almera też jest z 98 roku. Mam ponad 130 tys przebiegu. Miska olejowa jest troche zardzewiala ale nie ma dziur :!: Za to gorzej wyglada ta oslona kolektora ale jakos sie trzyma. W serwisie nissana jakis rok temu powiedzieli mi ze jest ona do niczego nie potrzebna i mozna ja wywalic ale nie wiem na ile jest w tym prawdy... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 moja jest z 99 miska jest cała ale oslona kolektora dawno sie przepaliła , reszki dzwoniły to wyrzuciłem reszte teraz jest bez i OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Martino Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Dziekuje za odpowiedz wszystkim ,ale czy ktos ma od nowosci z Was ALMERE,a oslona musi byc w tym miejscu bo katalizator z sonda lambda dozna szoku termicznego np. zalany w deszu przez wjechanie w wode i bedzie do wyrzucenia Pozdrawiam wszystkich Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość meszka Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 ja mam używaną almerę i ma mocno zardzewiałą osłonę, a teść mój ma od nowości almerke z 99 roku(garażowana) i jego osłona jest w stanie idealnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olgi Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Miałem Golfa (95r) to nic nie rdzewiało W Almerze rdza pojawia się szybko prawie na wszystkich elementach metalowych U mnie jest to miska, klaksson, wlew paliwa, osłona i wiele innych. Dopóki nic nie odpada to się tym nie przejmuję. Na pocieszenie dodam,że Almera ma więcej zalet niż Golf!! Nie przejmuj się tylko jeździj a jak się coś sytanie to wymieniaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość subu Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Mam almere N15 98 od nowości i zawsze pod chmurką - jedynie sam robiłem konserwację podwozia tylko wokół koła zapasowego(sedan) teraz pokazała się rdza w miejscu odplywu wody . Klocki hamulcowe od nowości(100 000) uklad wydechowy też, wymieniłem perę żarówek i dopiero teraz mam do wymiany sworznie przy wahaczach Z tego co wiem to ten rocznik (sprowadzony z Japoni) wszyscy- prawie -chwalą ja też. Szwagier ma rocznik 96 200kkm i co tydzień robi trasę Wiedeń - Polska jedynie mial problemy z klimą to normalka-szczelność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JANOO1 Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 Witam! Mam N15 z 99roku kupioną w salonie, garażowaną cały czas pod chmurką, nie konserwowaną, przebieg 90000km i oprócz wymienionych niedawno klocków i sworzni - to nic się nie dzieję. Wydech i osłony sa prawie idealne (oby nie zapeszyć ) Odnośnie rdzy to mogę stwierdzić na przykładzie mojego kuzyna, że jego N16 wygląda baaardzo źle :-(( . Otóż jeździ do pracy codziennie autkiem, a z kominów wydobywa się coś żrącego, osiada na wszystkich autach, nie mażna tego domyć a efekt wychodzi po dwuch latach --- tragedia! Dlatego nawiązując do tematu uważam, że środowisko w jakim przebywają nasze 'alcie' tak pieczołowicie pielęgnowane - ma znaczący wpływ na kondycję naszych pojazdów! pozdrawiam JANOO1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 rdzewiejące miski to standard w serii ga- na szczęście są dostępne w zamienniku.Trzeba tego pilnować bo jak oleum ujdzie to .... wiemy co będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olgi Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 N 15 (Japonia) nie psuje się. Rdzą, która czasami pojawi się na mniej istotnych elemetach nie należy się przejmować. Przy okazji, po 94 kkm ostatnio wymieniłem ..... bezpiecznik. No i olej (wiadomka). Wszycho. Auto jeżdzi, wszystko działa i oby tak dalej. Almera (98r.) sedan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwar00 Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Jeśli potrzebna miska to zapraszam http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=135757150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adamo102 Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Własnie kupiłem N15 z 96r. Miska praktycznie nadaje się do wymiany. Machanior poradził żeby ją pomalować hamereitem bezpośrednio na rdze i za bardzo nie skrobać bo zrobie dziure. Dziś tak zrobiłem - mam nadzieje że jeszcze troche wytrzyma :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość freeman Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 ja do nswojej almery kupywalem tu http://www.bhmd.pl/dynamic.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi