Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

glx, gx, slx.... o co chodzi?

Gość kolbiel
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

N16 S 1.5 petrol 2005r. ---> rynek UK <----

-centralny zamek, immo.

-wspomaganie

-klima

-regulacja czesci ledzwiowej w fotelu kierowcy

-ABS

-zagłówki all

-poduchy

-lusterka w kolorze nadwozia i zderzaki

Nie ma kompa w kabinie i el. lusterek i zwykle fele stalowe, nie ma regulacji jasności oświetlenia, nie ma spojlera na klapie i bez mgielnych w zderzaku

N16 S 1.5 petrol 2005r. ---> rynek UK ---

Belfast dyskutujemy o oznaczeniach N15 a nie N16.

A tak dokładając do reszty to ja mam krajową z oznaczeniem GX i z wyposażenia ma:

- poduszkę kierowcy

- wspomaganie kierownicy

- elektyczne lusterka

Poza tym dokłądany central i alarm oraz radio.

Łyse jak nie wiem co... :)

Co Wy tu wypisujecie?? Ja mam wersje GX- posiada ABS, el.szyby, klimatyzacje, el lusterka i wszystkie inne bajery, które wymieniliście wcześniej. Więc albo ktoś sie tu nie zna, albo wypisuje bzdury

Co Wy tu wypisujecie?? Ja mam wersje GX- posiada ABS, el.szyby, klimatyzacje, el lusterka i wszystkie inne bajery, które wymieniliście wcześniej. Więc albo ktoś sie tu nie zna, albo wypisuje bzdury

A ja mam SLX '96 - teoretycznie najbogatsza wersję - a klimy i ABSu brak.

Jakbyś czytała dokładnie co pisali przed Tobą, to byś wiedziała, że w różnych krajach były różne wyposażenia dla tych samych oznaczeń. Poza tym, w salonie klient może sobie zażyczyć dołożenie czegokolwiek.

Także radzę pomyśleć przed wygłaszaniem takich opinii.

a mam wersje GX- posiada ABS, el.szyby, klimatyzacje, el lusterka i wszystkie inne bajery, które wymieniliście wcześniej. Więc albo ktoś sie tu nie zna, albo wypisuje bzdury

Ja tez mam GX

brak ABS,brak wspomagania, brak elektr szyb, brak klimy. Mam tylko elektryczne lusterka :]

Auto na rynek Polski

PS

bzdur nie wypisuje, więc pewnie sie nie znam :D

miz tej ruskiej strony nic o elekrycznych lusterkach nie napisali

"Description

TRANS - MANUAL TRANSMISSION

BODY - 4 DOOR SEDAN

ENGINE - GA14DE TYPE ENGINE

WHL/AREA - 2WD/CENTER EUR

GRADE - GX

Reference

****K AIR BAG LESS

***T* POWER STEERING LESS & 2-SPEAKER

**D** HI-MOUNT STOP LAMP

B**** WITH SEAT COVER & HEADREST

"

Gość Mlody666

A może Twoja super wersja była walnięta w tył i ktoś kupił na szrocie klapę od GX'a stąd znaczek :D

miz tej ruskiej strony nic o elekrycznych lusterkach nie napisali

Nie napisali bo to chyba był standard w Almerkach. Ale nie jestem pewien. Tak czy inaczej też mi nic o tym nie piszą a mam :diabel2:

jacku Ty masz wersje SR

Wyposażenie: Wstawki skorzane, 14" alusy i ABS, halogeny, spojler i 3 stop, 4 glosniki

Prod. grudzien 1995 r.

Dokładnie NX z lipca 96 :)

Do tego el. szyby, lusterka+podgrzewanie, klimatyzacja, koła w kolorze nadwozia (srebrna perła) opony 185, podświetlany schowek, i popielniczka (nie palę ) :D i takie tam inne drobne udogodnienia ... 16V 1.6 100kM ... jednym słowem włoszka :)

Pozdrawiam :)

Nie znam się, a czy istnieją almery bez wspomagania kierownicy? Toż nawet nasz Polnez od 1997 roku miał wspomaganie w wersji podstawowej.

Istnieją. Sam mam.

W taki razie ktoś gdzieś skłamał, bo w dowodzie rejestracyjnym mam datę produkcji 1996 a datę rej. 1997 :/ i we wszystkich dokumentach (tych włoskich również) jakie posiadam jest tak samo, nie ma nigdzie daty 1995

• 3 tygodnie później...

Witajcie.

Ja mam wersje 1,6 slx 98r ma:

Abs

klima

wspomaganie

c .zamek

elektryczne wszystkie szyby

elektryczne lusterka

korektor swiatel

felgi alu 14"

podgrzewane przednie siedzenia(standard w szwecji)

podgrzewanie silnika(standard w szwecji)

wycieraczki i spryskiwacze przednich reflektorow(standard w szwecji)

podlokietnik z tylu

velur

1 poduszka powietrzna

imobilajzer

zderzaki i lusterka w kolorze nadwozia

automatycznie zapalajace sie swiatla dzienne po uruchomieniu silnika(standard w szwecji)

Vin JN1FCAN15U0128637

Ja mam SLX Ambiente, i oto, co zawiera:

- 4 poduszki (kierowcy, pasażera, 2 boczne w fotelach przednich)

- ABS

- elektr. sterowanie lusterkami

- elektr. sterowanie 4 szybami

- elektr. sterowanie odsuwanym/odchylanym dachem (zawsze mnie bawi polskie "szyberdach" jako spolszczenie niemieckiego "schiebedach", gdzie "schiebe" oznacza "przesuwny, odsuwany" a nie "szybę" :P )

- wspom. kierownicy

- system anty-kradzieżowy NATS

- fabryczne alu-felgi nissana

- klima automatyczna

- podłokietnik w tylnej kanapie

- dzielona tylna kanapa (1/3 - 2/3)

- regulacja foteli przednich - pion, poziom, oparcia

- podgrzewanie tylnej szyby

- folie "lustrzane" w kolorze nadwozia na szybach tylnych bocznych/tylnej klapy "salonowe" na zamówienie

i pewnie inne rzeczy, które są u mnie, ale nie wiem, czy są w innych wersjach... ?

• 1 miesiąc temu...
Hmmm ciekawe - zaryzykuję takie oto stwierdzenie - myślę, że w zależności od rynku na jaki przeznaczany był model wyposażano go zupełnie inaczej.

Np. moja Nysa - sedan 1.4 oznaczony GX - klima, zderzaki w kolorze, szyby na korbę, jedna poducha, lakier perłowy metal i co jest skandaliczne - brak zagłówków na tylnej kanapie! Auto z rynku NL.

Pewnie na Europę i na Polskę były różne wyposażenia pomimo takiego samego oznaczenia modelu albo dokładano wyposażenie na zamówienie klienta.

Pozdr.

Mam identycznego, również z Holandii, tylko do tego wszystkiego jeszcze el. lusterka, centralny zamek i halogeny. (GX '96)

Ja mam SLX Ambiente, i oto, co zawiera:

- 4 poduszki (kierowcy, pasażera, 2 boczne w fotelach przednich)

- ABS

- elektr. sterowanie lusterkami

- elektr. sterowanie 4 szybami

- elektr. sterowanie odsuwanym/odchylanym dachem (zawsze mnie bawi polskie "szyberdach" jako spolszczenie niemieckiego "schiebedach", gdzie "schiebe" oznacza "przesuwny, odsuwany" a nie "szybę" :P )

- wspom. kierownicy

- system anty-kradzieżowy NATS

- fabryczne alu-felgi nissana

- klima automatyczna

- podłokietnik w tylnej kanapie

- dzielona tylna kanapa (1/3 - 2/3)

- regulacja foteli przednich - pion, poziom, oparcia

- podgrzewanie tylnej szyby

- folie "lustrzane" w kolorze nadwozia na szybach tylnych bocznych/tylnej klapy "salonowe" na zamówienie

i pewnie inne rzeczy, które są u mnie, ale nie wiem, czy są w innych wersjach... ?

Zaczynam się kompletnie gubić w oznaczeniach ;)... mam model jak cytowany powyżej (1,6 SLX Ambiente 1998) ale widzę pewne różnice...

- nie mam odsuwanego dachu

- mam manualna klimę (albo o czymś nie wiem, bo osobnej regulacji temp. dla klimy nie znalazłem a jedynie przycisk on/off)

- nie mam foli na szybach (podejrzewam, że to wyposażenie dodatkowe na specjalne życzenie)

Podejrzewam, że kombinacji przeróżnych dodatków jest tyle ilu kupujących (i zamawiających wyposażenie dodatkowe) i jedynie pewne elementy będą wspólne dla wersji.