Gość tadeusz.k Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Mam 1.6 GX z 1996 roku, el. szyby z przodu, el. lusterka (także podgrzewane), centralny zamek, NATS i klimę. Brak programatora wycieraczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belfast Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 N16 S 1.5 petrol 2005r. ---> rynek UK <---- -centralny zamek, immo. -wspomaganie -klima -regulacja czesci ledzwiowej w fotelu kierowcy -ABS -zagłówki all -poduchy -lusterka w kolorze nadwozia i zderzaki Nie ma kompa w kabinie i el. lusterek i zwykle fele stalowe, nie ma regulacji jasności oświetlenia, nie ma spojlera na klapie i bez mgielnych w zderzaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 N16 S 1.5 petrol 2005r. ---> rynek UK --- Belfast dyskutujemy o oznaczeniach N15 a nie N16. A tak dokładając do reszty to ja mam krajową z oznaczeniem GX i z wyposażenia ma: - poduszkę kierowcy - wspomaganie kierownicy - elektyczne lusterka Poza tym dokłądany central i alarm oraz radio. Łyse jak nie wiem co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dj_nata Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Co Wy tu wypisujecie?? Ja mam wersje GX- posiada ABS, el.szyby, klimatyzacje, el lusterka i wszystkie inne bajery, które wymieniliście wcześniej. Więc albo ktoś sie tu nie zna, albo wypisuje bzdury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sauron9 Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Co Wy tu wypisujecie?? Ja mam wersje GX- posiada ABS, el.szyby, klimatyzacje, el lusterka i wszystkie inne bajery, które wymieniliście wcześniej. Więc albo ktoś sie tu nie zna, albo wypisuje bzdury A ja mam SLX '96 - teoretycznie najbogatsza wersję - a klimy i ABSu brak. Jakbyś czytała dokładnie co pisali przed Tobą, to byś wiedziała, że w różnych krajach były różne wyposażenia dla tych samych oznaczeń. Poza tym, w salonie klient może sobie zażyczyć dołożenie czegokolwiek. Także radzę pomyśleć przed wygłaszaniem takich opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 a mam wersje GX- posiada ABS, el.szyby, klimatyzacje, el lusterka i wszystkie inne bajery, które wymieniliście wcześniej. Więc albo ktoś sie tu nie zna, albo wypisuje bzdury Ja tez mam GX brak ABS,brak wspomagania, brak elektr szyb, brak klimy. Mam tylko elektryczne lusterka :] Auto na rynek Polski PS bzdur nie wypisuje, więc pewnie sie nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacku Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Proszę JN1ECAN15U0504771 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 miz tej ruskiej strony nic o elekrycznych lusterkach nie napisali "Description TRANS - MANUAL TRANSMISSION BODY - 4 DOOR SEDAN ENGINE - GA14DE TYPE ENGINE WHL/AREA - 2WD/CENTER EUR GRADE - GX Reference ****K AIR BAG LESS ***T* POWER STEERING LESS & 2-SPEAKER **D** HI-MOUNT STOP LAMP B**** WITH SEAT COVER & HEADREST " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tadeusz.k Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Nie znam się, a czy istnieją almery bez wspomagania kierownicy? Toż nawet nasz Polnez od 1997 roku miał wspomaganie w wersji podstawowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Co Wy tu wypisujecie?? Ja mam wersje GX- posiada ABS, el.szyby, klimatyzacje, el lusterka i wszystkie inne bajery, które wymieniliście wcześniej. Więc albo ktoś sie tu nie zna, albo wypisuje bzdury A może Twoja super wersja była walnięta w tył i ktoś kupił na szrocie klapę od GX'a stąd znaczek miz tej ruskiej strony nic o elekrycznych lusterkach nie napisali Nie napisali bo to chyba był standard w Almerkach. Ale nie jestem pewien. Tak czy inaczej też mi nic o tym nie piszą a mam :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sauron9 Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 możecie podać adres tej "ruskiej strony" która zna takie mądre rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Mogę podać choć już pare razy było: RUSKA ROZKODOWAJKA Wpisujesz VIN i wszystko robi się jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacku Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 jacku Ty masz wersje SR Wyposażenie: Wstawki skorzane, 14" alusy i ABS, halogeny, spojler i 3 stop, 4 glosniki Prod. grudzien 1995 r. Dokładnie NX z lipca 96 Do tego el. szyby, lusterka+podgrzewanie, klimatyzacja, koła w kolorze nadwozia (srebrna perła) opony 185, podświetlany schowek, i popielniczka (nie palę ) i takie tam inne drobne udogodnienia ... 16V 1.6 100kM ... jednym słowem włoszka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Nie znam się, a czy istnieją almery bez wspomagania kierownicy? Toż nawet nasz Polnez od 1997 roku miał wspomaganie w wersji podstawowej. Istnieją. Sam mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 A wersja ambiente co oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KEEDLER Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 To teraz Was zagne Ja mialem na klapie oznaczenie "Si" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacku Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Są też SRi ale te mają silniki 1.6, a z oznaczeniem Si mają 1.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cuban49 Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_Almera....281998-2000.29 Dosc duzo info Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacku Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 W taki razie ktoś gdzieś skłamał, bo w dowodzie rejestracyjnym mam datę produkcji 1996 a datę rej. 1997 :/ i we wszystkich dokumentach (tych włoskich również) jakie posiadam jest tak samo, nie ma nigdzie daty 1995 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kille Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Witajcie. Ja mam wersje 1,6 slx 98r ma: Abs klima wspomaganie c .zamek elektryczne wszystkie szyby elektryczne lusterka korektor swiatel felgi alu 14" podgrzewane przednie siedzenia(standard w szwecji) podgrzewanie silnika(standard w szwecji) wycieraczki i spryskiwacze przednich reflektorow(standard w szwecji) podlokietnik z tylu velur 1 poduszka powietrzna imobilajzer zderzaki i lusterka w kolorze nadwozia automatycznie zapalajace sie swiatla dzienne po uruchomieniu silnika(standard w szwecji) Vin JN1FCAN15U0128637 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dombek Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Ja mam SLX Ambiente, i oto, co zawiera: - 4 poduszki (kierowcy, pasażera, 2 boczne w fotelach przednich) - ABS - elektr. sterowanie lusterkami - elektr. sterowanie 4 szybami - elektr. sterowanie odsuwanym/odchylanym dachem (zawsze mnie bawi polskie "szyberdach" jako spolszczenie niemieckiego "schiebedach", gdzie "schiebe" oznacza "przesuwny, odsuwany" a nie "szybę" ) - wspom. kierownicy - system anty-kradzieżowy NATS - fabryczne alu-felgi nissana - klima automatyczna - podłokietnik w tylnej kanapie - dzielona tylna kanapa (1/3 - 2/3) - regulacja foteli przednich - pion, poziom, oparcia - podgrzewanie tylnej szyby - folie "lustrzane" w kolorze nadwozia na szybach tylnych bocznych/tylnej klapy "salonowe" na zamówienie i pewnie inne rzeczy, które są u mnie, ale nie wiem, czy są w innych wersjach... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość excellence80 Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 ... 16V 1.6 100kM ... ...wszystkie 16V mają 100kM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacku Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Tylko GA16DE czyli V16 1,6. Te silniki mają 73 kW (100 kM), a montowane V16 1,4 (GA14DE) mają 64 kW. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Skiborg Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Hmmm ciekawe - zaryzykuję takie oto stwierdzenie - myślę, że w zależności od rynku na jaki przeznaczany był model wyposażano go zupełnie inaczej.Np. moja Nysa - sedan 1.4 oznaczony GX - klima, zderzaki w kolorze, szyby na korbę, jedna poducha, lakier perłowy metal i co jest skandaliczne - brak zagłówków na tylnej kanapie! Auto z rynku NL. Pewnie na Europę i na Polskę były różne wyposażenia pomimo takiego samego oznaczenia modelu albo dokładano wyposażenie na zamówienie klienta. Pozdr. Mam identycznego, również z Holandii, tylko do tego wszystkiego jeszcze el. lusterka, centralny zamek i halogeny. (GX '96) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość barzuc Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Ja mam SLX Ambiente, i oto, co zawiera:- 4 poduszki (kierowcy, pasażera, 2 boczne w fotelach przednich) - ABS - elektr. sterowanie lusterkami - elektr. sterowanie 4 szybami - elektr. sterowanie odsuwanym/odchylanym dachem (zawsze mnie bawi polskie "szyberdach" jako spolszczenie niemieckiego "schiebedach", gdzie "schiebe" oznacza "przesuwny, odsuwany" a nie "szybę" ) - wspom. kierownicy - system anty-kradzieżowy NATS - fabryczne alu-felgi nissana - klima automatyczna - podłokietnik w tylnej kanapie - dzielona tylna kanapa (1/3 - 2/3) - regulacja foteli przednich - pion, poziom, oparcia - podgrzewanie tylnej szyby - folie "lustrzane" w kolorze nadwozia na szybach tylnych bocznych/tylnej klapy "salonowe" na zamówienie i pewnie inne rzeczy, które są u mnie, ale nie wiem, czy są w innych wersjach... ? Zaczynam się kompletnie gubić w oznaczeniach ... mam model jak cytowany powyżej (1,6 SLX Ambiente 1998) ale widzę pewne różnice... - nie mam odsuwanego dachu - mam manualna klimę (albo o czymś nie wiem, bo osobnej regulacji temp. dla klimy nie znalazłem a jedynie przycisk on/off) - nie mam foli na szybach (podejrzewam, że to wyposażenie dodatkowe na specjalne życzenie) Podejrzewam, że kombinacji przeróżnych dodatków jest tyle ilu kupujących (i zamawiających wyposażenie dodatkowe) i jedynie pewne elementy będą wspólne dla wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi