Gość Grzes_Lub Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Witam, Mam do userów Alemerek i nie tylko pytanie apropo ABS. Zawsze pięknie i ślicznie działał w moim potworze 8) Ostatnio jednak przy gwałtownijeszym hamowaniu na mokrym - dla testu - :wink: okazało się, że "pedał" nie zrobił masażu stopy, ani nie było charakterystycznego dzwięku pompy i w ogle tego całego odglosu Trochę się zdziwiłem, bo kontrolka ABS gaśnie po przekręceniu kluczyków ok 1s po. Czyli niby wsio ok. Nie zapala się w trakcie jazdy itp - czyli nie wysyła sygnałow, że coś nie tak. Jednak przy próbach ostrzejszego hamowania, lub na mokrej trawie (tu coś jakby chcialo dać odgłos pompy - ale nie do konca byl taki jak powinien) czuję, że jednak koła się blokują i nie ma charakterystycznych odgłosów związanych z ABS-em. Poradzcie co to może być, jak sprawdzić czy działa ABS? Wracają do przeszłości, czy jest możliwe, żeby przy przekładce całych kół z zimowych na letnie (uczynione już dawno) patałachy coś spieprzyli ;/ Trochę mnie to wkurza i nie wiem co z tym robić. Nie chcę dać mechanikowi wcisnąć sobie nie wiadomo czego. Pozdrawiam Grzegorz ps. Czy ktoś z oddziału lubelskiego może poradzić gdzie w Lublinie można się podpiąć do kompa - nie w ASO - za normalną cene ps2. Kiedy terez będzie jakiś spotkanko- może stary pryk - podskoczyłbym to byście oblukali mojego potwora i może coś podpowiedzieli w rożnych kwestiach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 co do ABSu - uszkodzic mogli by czujnik, ale dokladnie to nie wiem... a czy dziala czy nie to chyba czuc czy CI kola blokuja czy nie ? jedz gdzies na pusta drogę depnij gwaltownei do konca i sprobuj udac ze chcesz cos ominac na wcisnietym hamulcu - jak nei skreci znaczy ze nie dziala... PS jakby uszkodzili czujnik to by sie palila kontrolka od ABS... PS2 - a opony w jakim masz stanie ? bo mzoe to jakos wpływa na dzialanie ABSu? Ja po zmianei opon mam trudnosci z zakleszczeniem koł - a nie mam ABSu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 A co do spotów zobacz to http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...c&start=455 POZDRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.