Gość Radkiewicz Krzysztof Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 :wink: Jadę sobie dzisiaj ,pada deszczyk ,a tu nagle zapala mi się kontrolka oleju. zatrzymałem auto, odczekałem parę minut,sprawdziłem olej a tu nie za dużo.Olej wymieniałem przy 163000km,teraz ma 167000km(wlali mi castrol 10W40)-około 4,2l. Auto mam niecałe pół roku,wcześniej był lany Sheel 15W40. Stąd moje pytanie,albo mi za mało wlali oleju-ile powinno wejść? Albo nieodpowiedni olej? Na jakich olejach jeżdzą u Was TD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ruda Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=20399 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurgenik Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Za mało Ci wlali. 4,2 litra to pojemność CD20T bez filtra. Powinno się wlać 4,7l ÷ 4,8l. Tyle zawsze wlewam i na bagnecie jest w połowie prawidłowego pola. Ja jeżdżę na Mobilu Super S 10W40 Turbo Diesel. Tak go zalałem jak miał 80kkm i dalej taki leje a przekroczyłem 200kkm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radoslawos Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Primera 2.0 TD zalana castrolem 10W40, przy ostatniej zmianie weszło calutkie 5L. Na bagnecie poziom oleju jest troszkę wyżej niż w połowie miarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radkiewicz Krzysztof Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Dzięki chłopaki,rzeczywiście za mało mi wlali. Jak to wszystkiego trzeba pilnować, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kisielek Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Ewidentna wina mechanika/warsztatu, niefachowo i nierzetelnie, ja wlewam ~5 litrów castrola edge 10w-60 (w wakacje pojechałem z gdańska do amsterdamu i spowrotem i nic nie wzioł oleju). Warzne, żeby fachowo podeszli do wszystkiego... Podczas ostatniej wymiany stałem koło kolesia, widać było, że się nadwyraz starał! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eden Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 ja zapodaje 5 l i jest gucio ;-) [ Dodano: Wto 30 Paź, 2007 20:44 ] hehe ja pojechałem w wakacje do Omiś (chorwacja) i spowrotem to jest 3700km i nic nie wziął oleju ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.